Donanım, Oyun

Microsoft Artık Windows İçin Kinect Üretmeyecek

04.04.2015

İlk olarak Xbox 360 için Kinect teknolojisini çıkartan ve Xbox One ile bu teknolojiyi geliştiren Microsoft, daha sonra bu teknolojiyi bilgisayar kullanıcıları (PC Windows) için de satışa sunmuştu.

Sahip olduğu kamera ve sensörler ile birlikte kurduğunuz odayı 3 boyutlu olarak tarayabilen ve kullanıcıların hareketlerini üç boyutlu olarak algılayabilen Kinect için Microsoft tarafından ilginç bir açıklama geldi ve; Kinect for Windows v2 sensörünün üretimini durdurduğunu açıklayan şirket, üretimin durdurulmasının sebebinin talepler olmadığını belirtti.

Üretimi durdurma kararı almasındaki başlıca neden olarak Xbox One Kinect sensörlerinin Windows adaptörleri ile birlikte bilgisayara bağlanabiliyor olmasını gösteren Microsoft, bu durumda Xbox One Kinect sensörünü alan bir kullanıcı Windows adaptörünü de satın alarak aynı deneyimi yine bilgisayarında yaşayabileceğini belirtti.

İki şekilde de aynı ürüne sahip olmanın saçma olacağını düşünen Microsoft, bilgisayar kullanıcılardan, Xbox One için üretilen Kinect sensörü ile birlikte ekstra bir adaptör alarak bu teknolojiyi kullanmalarını istiyor. Kinect for Xbox One (579 TL) ve Windows için Kinect Adaptörü (179 TL) satın almak isteyen kullanıcılar toplamda 748 TL ödeme yaparak aynı deneyimi yaşayabilecekler.

Aslında harika bir teknoloji olan ve oyun konusunda sınırsız yeni fikirler getirebilen Kinect, nedense hak ettiği ilgiyi görmüyor.

Bunları da Oku, Sorucam

Yorum Yok

Yorum Yaz