İşletim Sistemi

Korsan Windows’lar Korsan Windows 10’a Yükselecek

21.03.2015

Windows 10 lansmanı sonrasında yasal olsun veya olmasın tüm Windows 7/8/8.1 sürümlerinin ilk yıl ücretsiz yükseltme alacağını söyleyen Microsoft herkesi oldukça şaşırtmıştı zira korsan Windows kullanıcıları bir anda yasal kullanıcı gibi olacaktı. İşte işler öyle değilmiş hacıt.

Microsoft korsan kullanıcılara da Windows 10 güncellemesi sağlayacak ama bu güncelleme de korsan bir Windows 10 güncellemesi olacak. Kullanıcı korsan sürümünü kullanmaya devam edecek ve yasal olmayan sürümlere uygulanan ekran karartma veya mağazaya erişimin kapanması gibi kısıtlamalar yine kullanıcıları bekliyor olacak.

Diğer bir kaynak ise yükseltme sonrası gelecek olan sürümün yasal ancak kırpılmış bir versiyon olabileceğini belirtiyor. Böylece korsan kullanıcılar Windows 10 sürümünü tecrübe etme imkanına kavuşacak ve beğenirlerse de satın alabilecek.

Ben diyorum hacı çok büyük ihtimalle Microsoft, Windows 10'u çok uygun fiyattan satacaktır orjinal sahibi olmayan kullanıcılara. Benim tahminim 20 dolar civarında olacak şeklinde ve bu fiyattan olursa havada kaparım.

Bunları da Oku, Sorucam

Yorum Yok

Yorum Yaz