Değişik, Mobil, Oyun

Rovio İçin İşler Kötü Gitmeye Devam Ediyor

19.03.2015

Angry Birds serisinin yakaladığı büyük başarı sonrasında dev bir geliştirici firması haline gelen ve 7 milyar dolarlık marka değerine ulaşan Rovio, özellikle son dönemde eski günlerini mumla arar hale geldi.

Firmanın yaptığı açıklamaya göre 2013 yılında faaliyet karı 39.3 milyon dolar, 2012 yılında 82.7 milyon dolarkengeçen yıl 10.8 milyon dolar faaliyet karı elde edildi. Düşüş ise yüzde 73 oldu. Bu gidişte bir döneme damgasını vuran firma iflas bayrağını çekecek.

Aslında Angry Birds, halen çok indirilen ve oynanan bir seri. Ayrıca seriyi lisanslayarak hediyelik eşya, aksesuar ve oyuncak gibi pek çok eşya satan firma mevcut ancak ne lisans fiyatları eskisi gibi firmaya güzel para kazandırıyor ne de lisanslı ürünler eskisi gibi satış yapıyor. Firmanın artık son kalesi olarak halen çıkarmaya devam ettiği Angry Birds mobil oyunları gelir getirmeye devam ediyor.

Firmanın geçen yıl ki geliri yüzde 9 azalarak 171 milyon dolara gerilerken mobil oyunların getirdiği gelir yüzde 16 artışla 119 milyon dolara yükseldi.

Bunları da Oku, Sorucam

Yorum Yok

Yorum Yaz