Donanım, Oyun

Dünyanın En Kral Ekran Kartı NVIDIA TitanX Tanıtıldı

05.03.2015

Game Developers Conference (GDC) 2015'in bombalarından biri de NVIDIA tarafından geldi. 

Unreal Engine'in sahibi Epic Games’in kurucusu Tim Sweeney tarafından tanıtılan, NVIDIA'nın GeForce serisi ekran kartlarının yeni üyesi Titan X tanıtıldı.

nvidia_titan_x

Sweeney konuşması sırasında yeni teknolojilerden ve hayatımıza tamamen girmeye hazırlandığından bahsetti. “Dünyanın gördüğünü en üstün ekran kartı!” ifadesini kullandığı Titan X’in VR teknolojisi için bir dönüm noktası olduğunu belirtti.

Titan X’le ilgili çok detaylı bir spec bilgisi henüz paylaşılmadı ama kendisinin 12 GB VRAM’e ve 8 milyar transistöre sahip olduğunu biliyoruz. Geliştirme sürecinde olan kartın ne zaman ve ne fiyata çıkacağı da belirsiz haliyle.

Benim görüşüm 900 serisi kartların bile günümüz için fazla güçlü olduğu yönünde. Ha "ben 4K oynayacam arkadaş" diyorsan o zaman durum değişir tabi. Bir de şu var GTX 980 mesela, o kadar güçlü ki 1080p olarak oynadığın oyunun grafiklerini 4K olarak hesaplıyor ve ekrana küçülterek 1920x1080 boyutunda veriyor. Eh tabi bu grafikler de normal 1080p'e göre daha güzel görünüyorlar. Titan X'de 8K falan yapacak heralde deli bir kart olacaktır mutlaka.

Bunları da Oku, Sorucam

Yorum Yok

Yorum Yaz