Tasarım, Yazılım

Adobe, Photoshop’un 25. Yılını Kutluyor

19.02.2015

Fotoğraf, web tasarım ve video tarafında hazırladığı yazılımlar ile dünyanın en değerli firmaları arasında yer alan Adobe, piksel tabanlı görüntü işleme programı Photoshop'un 25.yılını kutluyor.

1987 yılında, Michigan Üniversitesi doktora öğrencisi Thomas Knoll tarafından geliştirilmeye başlanan Photoshop, 1988 yılında Adobe bünyesine katıldı.

Sözlüklere "Photoshoplamak" gibi kavramlar sokan yazılım, gerçekten çok ilginç bir özelliğe sahip. Aslında yazılımın özellikleri öyle ahım şahım olmamasına, içindeki efektleri neredeyse yıllardır doğru dürüst geliştirmemesine rağmen, halen üzerine bir imaj editleme programı gelmiş değil. Photoshop'un yaptıklarının kat be kat fazlasını yapabilen yazılımlar bile Photoshop ile başedemedi.

2015 yılı itibarıyle (İlk kutulu versiyonun 1990 yılında satışa çıkmasına göre hesaplanıyor) 25 yaşına basan Photoshop için, Adobe firması tarafından, Photoshop'un geçmişten günümüzde kadar geçirdiği değişimi gözler önüne seren, başlangıç ekranının, araç çubuğu ile kutu tasarımının ve simgelerin gelişimini gösteren görseller yayınlandı.

Ben şahsen Photoshop'a, 2000 yılında yayınlanan Photoshop 6.0 ile başladım ve ondan sonra Photoshop 7.0 ile devam ederek yıllardır kullanmaktayım kendisini. Ayrıca itiraf etmem gerekir ki şu anda kullandığım Photoshop CC 2014 versiyonuna kadar hep crack kullandım programı. Pahalı program arkadaş ne yapayım!?

Adobe'nin 25. yıl sebebiyle hazırladığı, Photoshop'un zaman çizgisini gösteren PDF dosyası : 

http://www.adobe.com/content/dam/acom/en/products/photoshop/images/adobe-ps25-timeline.pdf

photoshop_1

Bunları da Oku, Sorucam

Yorum Yok

Yorum Yaz