Donanım, Oyun

Modüler Oyun Kontrolcüsü Grifta, Desteğinizi Bekliyor

17.02.2015

Hacı böyle modüler yani parçalanıp daha farklı şekillerde kullanıbilen ürünleri seviyorum ben yaa. Benim gibi oyuncuların modüler controller isteğini görmüş olan Paul Weatherstone, hazırladığı ilginç oyun kontrolcüsü Grifta için Kickstarter üzerinde destek arıyor.

Mouse, Split ve Classic olmak üzere üç farklı modda kullanılabilen Grifta'nın, Mouse modunda, kablosuz fareler ile beraber kullanılarak klavye görevi görüyor ve yapısı gereği kişilerin rahat bir koltukta aksiyon tabanlı PC oyunlarını dahi etkili bir şekilde oynamasına imkan tanıyor. Split modunda iki ayrı kontrolcü olarak kullanılıyorken, Classic modunda manyetik bağlantı ile birleşerek standart bir kontrolcü gibi görev görüyor.

Windows ile Android işletim sistemleri, PS3, XIM adaptörü yardımıyla PS4 ve Xbox 360 ile One modelleriyle aktif olarak kullanılabilen Grifta, üç farklı boyutta tasarlanan tutacak bölümüyle de farklı el boyutlarına göre tercih edilebiliyor.

grifta_sizes

Tuş dizilimi günümüz kontrolcüleri ile benzer şekilde tasarlanan ve tetik mekanizması unutulmayan kablosuz cihazın, belirli bağış miktarlarının geçilmesiyle geliştirme süreci devam edecek olan arttırılmış gerçeklik gözlüklerine eşlik için üretilen kızıl ötesi tarama yapabilen Antlers isimli özel bir versiyonu daha bulunuyor. Kızılötesi okuma yapabilen kameralarla kullanılabilen bu versiyon yanında, akıllı cep telefonları ve tabletler için hem oyun hem de fotoğraf odaklı Mobile Kit versiyonu da hazırlanan Grifta, genel olarak toplu bir çözüm sunarken konsept ya da prototip olmamasıyla da kısa vade için büyük bir potansiyel ortaya koyuyor.

Kickstarter üzerinde konan 65,000 pound hedefin daha 15,370 poundluk kısmını toplamayı başaran Grifta projesi, tek ünite için yapılacak en az 30 pound bağış ile 2015 Temmuz ayında elde edilebiliyor.

Walla bence harika bir ürün olmuş. Özellikle FPS oyunlarında Mouse ile kullanımını bi denemek istiyorum açıkçası. Tek takıldığım nokta, keşke analog ve dijital kontrol kısımlarının yerlerini PlayStation kontrolcüsü gibi değil de Xbox kontrolcüsü gibi yapsalardı.

Buyrun ürün için gayet açıklayıcı bir şekilde hazırlanmış tanıtım videosu da cabası!

Bunları da Oku, Sorucam

Yorum Yok

Yorum Yaz