Mobil

Xiaomi, ABD Pazarına Gireceğini Açıkladı

15.02.2015

Hacı demedi deme bu firma büyük işler yapabilir ABD pazarında.

Çinli akıllı telefon üreticisi Xiaomi, geçtiğimiz yıl 61 Milyon akıllı telefon satışına ulaşmayı başarmış, 2014 içinde Hindistan pazarına girmiş ve orada da başarılı satış rakamlarına ulaşmıştı. Şirketin yol haritasında Türkiye de bulunuyordu ama teknoloji devinin CEO'su Bin Lin, ABD pazarına gireceklerini açıkladı.

Yalnızca telefon satmadıklarını hatırlatan Bin Lin, geniş çaplı bir teknoloji şirketi olduklarını ve tüm ürünlerini global pazarda satmak istediklerini açıkladı. ABD pazarında Xiaomi'nin her ülkede yaptığı gibi mi.com üzerinden çevrim içi satış yapacağı ve kulaklık, akıllı bileklik, taşınabilir şarj cihazları gibi ürünlerin satışına başlanacağını söylendi.

Yönetici ayrıca ABD'de telefon satmak için gerekli şartları yerine getirmenin bir takım zorluklar içerdiğini ve Lisans anlaşmalarına uymanın da zor olduğunu belirtti, ancak ilerleyen dönemlerde bu problemlerin aşılmasıyla şirketin ABD içinde akıllı telefon satışına başlayabileceği açıklandı.

Xiaomi, gayet istikrarlı bir şekilde ilerleyen bir şirket ve custom Android işletim sistemleri hakkaten şahane olan bir firma. Geçenlerde de belirttiğim üzere fiyatı abartı olmadığı sürece benim alacağım telefonda tercihim olabilecek bir firma kendileri.

Hazır olun Apple ve Samsung! Xiaomi geliyoooor! (şirketin ismi de güzel arkadaş)

Bunları da Oku, Sorucam

Yorum Yok

Yorum Yaz