İnternet, Yazılım

Google Chrome, HTTP/2’ye Geçmeye Hazırlanıyor

12.02.2015

Google'ın 2009 yılında Chrome 6 ile birlikte devreye aldığı SPDY protokolü, HTTP protokolünü modifiye ederek kullanıcının daha hızlı sörf yapmasını sağlıyordu. Ancak Google şimdi bu konuyu daha da geliştirerek, HTTP/2 protokolünü kullanmaya başlayacağını açıkladı.

Internet Engineering Taskforce'un geliştirdiği HTTP/2 protokolü, SPDY'nin kullandığı çoğullama, başlık sıkıştırma ve önceliklendirme gibi avantajlı yetenekleri daha etkili bir şekilde kullanıyor.

HTTP/2'yi geliştiren ekipten bazı üyelerin, SPDY'nin HTTP/2 için iyi bir başlangıç noktası olduğunu dile getirmeleri de dikkat çekiyor. Internet Engineering Taskforce'un HTTP/2'yi geliştirirken SPDY'de yapılan hataları dikkate alarak, aynı sorunları yeniden yaşamamak için bilinçli davrandıkları biliniyor. Orijinal SPDY'ni geliştiricisi olan Google'ın bile SPDY'den vazgeçip HTTP/2'ye geçmesi de, HTTP/2'nin ne kadar başarılı bir protokol olduğunu ortaya koyuyor.

Her Google ürününde (özellikle Chrome gibi baba bir üründe) olduğu gibi kısaca şöyle diyorum; "Google yapıyorsa iyi yapıyordur."

Bunları da Oku, Sorucam

Yorum Yok

Yorum Yaz