İnternet, Mobil

Çin Devi Alibaba, iOS ve Android’e Rakip mi Olacak?

10.02.2015

Çin'in dev online ticaret servisi Alibaba, Amazon ve e-Bay'in en çok korktuğu rakip olarak uzak doğuda büyümeye devam ediyor. Firma şimdi de, telefon üreticisi Meizu'nun azınlık hisselerini, 590 milyon dolar karşılığında satın alıyor.

Meizu aracılığıyla Alibaba, kendi mobil işletim sistemini piyasaya sürüp iOS, Android, Tizen ve Windows'a rakip olabilir. Bu satın almanın arkasında Çin pazarındaki iç rekabetin yattığını söyleyenler de var. Alibaba'nın rakibi Tencent, şu anda WeChat Messenger uygulaması ile Çin'de neredeyse her telefon kullanıcının ekranına girmiş durumda.

Alibaba, bu hamlesiyle birlikte telefon üretmeye de başlayabilir hiç belli olmaz. Amazon telefon üretimi konusunda başarısız olmuştu ama Çin'de işler çok farklı dostum.

Abi Alibaba nedir ya? Adamlar da tam ismini bulmuş hakkaten. Koy işte çançinçon bir isim karizması olsun. Türkiye'de Alibaba diye bir ismi coşturamassın kesinlikle. Ben şahsen almam Alibaba markalı bir telefon ama Çin'de neyin satacağı kesinlikle belli olmuyor tabi.

Bunları da Oku, Sorucam

Yorum Yok

Yorum Yaz