Donanım, Mobil

Çok Dayanıklı Bir Cep Telefonu Ekranı Geliyor!

09.02.2015

Gorilla Glass'ın üreticisi Corning, telefon ve tabletler için çizilmesi son derece güç yeni bir ekran geliştirdiğini açıkladı. 

Şu anda kullanılan en dayanıklı ekran, çok az cihazda ve telefon bileşeninde kullanılan Safir olarak biliniyor ancak, çizilmelere karşı oldukça dayanıklı olan bu pahalı ekran, düşme ve çarpma durumlarında kolayca kırılabiliyor. Bu dezavanajının yanında da telefonların maliyetini de çok arttırıyor. Hatta Apple'ın, maliyet nedeniyle iPhone ekranlarında Safir kullanma planını sürekli ertelediği biliniyor.

Gorilla Glass'ın üreticisi olan Corning ise, yeni haberlere göre, Project Phire isminde yeni bir çalışmayla, safirden çok daha dayanaklı ve çok daha ucuz bir materyal geliştiriyor.

Corning şimdilik yeni Phire ekranlarla hangi firmaların ilgilendiğini söylemedi ancak Apple'a karşı rekabet içinde olan ve halihazırda Gorilla Glass kullanan markaların Phire ekranlara geçebileceklerini tahmin etmek zor değil. Yeni ekranların, 2015'in sonuna doğru ortaya çıkması bekleniyor.

Bunları da Oku, Sorucam

Yorum Yok

Yorum Yaz