Donanım, Teknoloji

Kullandığımız Fareye Büyük Rakip, Flow

07.02.2015

Farenin Photoshop, Final Cut, AutoCAD ve hatta Spotify'da bile bazen sinir bozucu bir araç olabilmesi mümkün. Ancak Flow adlı yeni bir ürün, bilgisayarınızı bir müzik enstrümanı gibi kullanabilmenize olanak sağlıyor.

Y Combinator'ın yeni başlayan firması Senic'in yaklaşık 100 dolarlık kablosuz Flow ürünü dört farklı çeşit kontrol imkanı sunmakta. Kızılötesi algılayıcının üzerinde elinizi hareket ettirerek, programlanabilen dokunmaya duyarlı yüzey aracılığı ile, Flow'u bir tuş gibi kullanarak ve kenarlarda bulunan fiziksel silindiri mükemmel bir hedeflemeye imkan tanıyan bir şekilde çevirerek kullanabiliyorsunuz.

Ortak kurucu Tobias Eichenwald, ekrana bakmaktan daha iyi kontrol yöntemleri olduğunu düşünüyor. Eichenwald, Flow aracılığı ile bilgisayarınızı bir gitar gibi "körlemesine, doğal bir şekilde" kontrol etmenize olanak tanımak istiyor. Eichenwald, fare kullanarak, "piksel mükemmelliğinde" grafiklere ulaşılamayacağını söylemekte.

flow

Flow yardımı ile Photoshop'ta ton veya fırça ayarını tam istediğiniz gibi ayarlayabilir, AutoCAD'de model açılarını değiştirebilir, Illustrator'da katmanları değiştirebilir veya bir video düzenleme uygulamasında frame'leri seçebilir ve daha pek çok şeyi kolayca yapabilirsiniz. Ama iş dışında da Flow'u kullanabileceğiniz alanlar bulunmakta. Eichanwald'ın açıkladığı üzere "40 yıldır ekranları kullanıyoruz. Ekranlar, her zaman en iyi tasarlanmış arayüzler değiller. Bütün dikkatinizi istedikleri için sosyal durumlarda iyi değiller."

Bu yüzden de Flow'u Spotify, YouTube ve SoundCloud ile beraber de kullanmanız mümkün. Elinizi Flow'un üstünde tutarak sesi ayarlayabilir ve üzerinden geçirerek bir sonraki şarkıya, arkadaşlarınızdan veya elinizdeki görevden kopmadan geçebilirsiniz. Philips Hue akıllı ampuller de akıllı telefonunuzdaki uygulamaya ulaşmaya çalışmaya göre çok daha seri bir şekilde kontrol edilebiliyorlar.

Flow, Indiegogo'da beklediği bağışı tam yüzde 500 oranında aştı ve şu anda 119 dolara satılmakta

Daha çok tasarımcılar gibi profesyonel bilgisayar kullanıcılarını hedef alan Flow, mesela oyunların desteğiyle kirişi kırabilecek bir ürün gibi görünüyor. Bakalım gelecek Flow'a neler getirecek.

Bunları da Oku, Sorucam

Yorum Yok

Yorum Yaz