Oyun, Yazılım

DirectX 12 Oyunları Nasıl Etkileyecek?

22.01.2015

Microsoft’un Windows 10 tanıtım etkinliğinde tanıttığı DirectX 12 API, oyun sektörünü baya bir etkileyeceğe benziyor. Microsoft, DirectX 12 konusunda gayet iddialı ve özellikle güç yönetimi ile işlemci yönetimi konusunda devrim yapacak olduğunu iddia ediyor. DirectX 11’e göre çok daha karmaşık grafikleri çok daha hızlı oynatmanın önünü açacak olan DirectX 12 API, sadece masaüstü bilgisayarlara değil Xbox One’a ve üst düzey mobil cihazlara da gelecek. DirectX 12’nin işlemci yönetim gücü yönetimi konusunda, DirectX 11’den %50 daha başarılı olacağı söyleniyor.

DirectX 12 ayrıca oyunlarda çapraz platform (cross platform) olanaklarını da zenginleştirecek. Microsoft'un yeni "Evrensel Uygulamalar" konsepti gereği artık hem PC’de hem de Xbox One’da çalışan oyunları daha fazla göreceğiz. DirectX Developers Blog’da yer alan bilgilere göre, DirectX 12 ile birlikte konsol verimliliğine sahip oyun bilgisayarları hazırlayabileceğiz.

DirectX 12 konusundaki belki de en önemli gelişme Xbox One'ın oyun performansının gayet iyi bir düzeyde artacak olması. Eğer Microsoft'un iddialı olduğu kadar sağlam bir API sunarsa, PlayStation 4 ile olan rekabetinde büyük bir fark yaratabilir.

Ayrıca PC oyuncuları için de harika bir haber oluyor tabi ki. Biliyorsunuz konsoldan port edilen oyunların en büyük sorunu her zaman için performans oluyor. DirectX 12 bahsedildiği gibi performansı hem Xbox One'da hem de PC'de iyi olan bir API yapmışsa, bu performans problemleri en aza inecek demektir.

Bunları da Oku, Sorucam

Yorum Yok

Yorum Yaz