Değişik, İnternet

Bitcoin’in Durumu Ne Olacak?

17.01.2015

Arkadaş bu Bitcoin'e 2015 yılında bir haller oldu. Sanal para birimi, 2015'in başlangıcından beri yüzde 40 gibi ciddi bir değer kaybına uğramış durumda.

Coindesk'in içerik listesine göre, Bitcoin'in değeri 187 dolar civarına kadar düştü ve 2013 yılından beri ilk defa 200 dolar altını görüyor. Yani tamam yine de 1 Bitcoin, 187 dolar ediyor yani gayet değerli durumda ama halihazırda yüklü miktarda Bitcoin sahibi olanlar (bende hiç yok) saç baş yolar durumda şu anda.

CEX.IO Bitcoin "cloud mining" hizmetini durdurduğunu çünkü şu anda hizmetin masrafının gelirinden çok daha yüksek olduğunu belirtti.

Bazı analistler, bu durgunluğun ardından, Bitcoin'in bir "patlama" yaşayarak eksi değerini geri kazanacağını düşünüyorlar. Bitcoin'in değişken bir sistem olduğu malum ancak bazı büyük toplu satışlar, durumu daha da kötüleştirdi. Bu yaşananlar kesinlikle "Bitcoin bitti hacı" gibi yorumlanmamalı. Bitcoin bu, ne yapacağı neler olacağı hiç belli olmaz ;)

Diğer bir yandan da insanlar başka sanal para birimlerine yönelmiş durumda. Benim de kullandığım Cointellect gibi cloud mining hizmetleri Dogecoin üretimi yapıyor ve gayet karlı durumda mesela. Bu tür Bitcoin rakibi sanal para birimlerine yönlenme de Bitcoin'e zarar veriyor haliyle.

Bunları da Oku, Sorucam

Yorum Yok

  • Reply Mustafa 29.12.2016 at 19:49

    Bitcoin tekrar 1000$seviyesine ulaştı. Hemde daha sağlam bir şekilde. Sanalpara yeni ticarette ağırlığını arttırdı. Zamanında buralar tarlaydı alamadık durumu ve bendede. Sektörü daha yakından takip etmek, ilgilenen herkesin menfaatine olacak diye düşünüyorum

  • Yorum Yaz