Donanım

Intel’den USB Stick Boyutunda PC

08.01.2015

Intel, akıllı TV'leri bir PC'ye çevirecek yeni bir Mini PC tanıttı. Compute Stick isimli cihazın içinde Windows 8.1 işletim sistemi var ve USB stick boyutlarında. Yani geçen gün Zotac'ın, HP'nin Mini PC'lerini falan da tanıttık ama onlar buna göre büyük kaçıyorlar ama buna da Mini PC deniyor ne yazık ki. Micro PC daha uygun bence :)

Intel Atom Bay Trail işlemciye, 32 GB eMMC depolama ünitesine, 2 GB RAM'e, Bluetooth 4.0, 802.11 b/g/n ve USB port'a sahip stick, monitör çıkışı için de HDMI arayüzü ile geliyor.

intel_compute_stick

Compute Stick üzerinde tam sürüm Windows 8.1 bulunuyor. İlgili olanlar bilir bu tür televizyona HDMI'dan bağlanan minnak PC'ler içlerinde Android işletim sistemini barındırıyorlar ve Windows'un veya Ubuntu'nun olanaklarından faydalanamıyorsunuz. Bu cihazda bu sorun ortadan kalkmış ve krallar gibi Windows veya Linux kurarak kullanıyorsunuz.

Cihazın satış fiyatı, Windows 8.1 ile 149 dolar, Ubuntu Linux ile 89 dolar olarak belirlenmiş ki bence bu cihaz için harika bir fiyat. Kasıp alabilirim yani hiç belli olmaz. Ubuntu olan versiyon benim bütün işlerimi görür.

Yalnız Ubuntu modelinde depolama alanı 8GB, RAM ise 1 GB olarak geliyor. Bu konfügirasyonlar Ubuntu'yu çalıştırmak için gayet yeterli olsa da ben Windows 8.1 versiyonunu alıp üzerine Ubuntu da kurabilirim hiç belli olmaz.

Bunları da Oku, Sorucam

Yorum Yok

Yorum Yaz