Donanım

HP’den Yeni Mini PC’ler

06.01.2015

CES 2015 fuarının ilk gününde boy gösteren HP, Stream Mini ve Pavilion Mini adındaki iki mini bilgisayarını tanıttı. Bilgisayarlar Zotac'ın tanıttığı Mini PC'ler gibi performans amaçlı değil, uygun fiyat politikası güdülerek hazırlanmış.

Stream Mini adındaki bilgisayar 180 dolarlık fiyatıyla dikkat çekiyor. Windows 8.1 lisansı ile gelen ürün işlem gücünü Intel Celeron 2957U'dan alıyor. 2 GB RAM ve 32 GB SSD depolamaya sahip bilgisayar 2 adet önde 2 adet arkada toplam 4 adet USB 3.0 portuna sahip. Ayrıca üründe SD kart okuyucu, HDMI 1.4 ve DisplayPort çıkışlarına da yer verilmiş. Ürünü alanlara 200 GB kapasiteli OneDrive bulut servisi ücretsiz sunuluyor.

Pavilion Mini ise Stream mini'ye göre teknik özellik bakımından daha üstün durumda. Intel Pentium 3558U işlemcisinden gücünü alacak cihaz 4 GB RAM ile de diğer modeli geride bırakıyor. Üründe tercih edilen depolama birimi ise 500 GB bir sabit disk. Fiyat olarak da 320 dolarlık bir etikete sahip.

hp-mini-bilgisayar-ces2015

İki ürün de hediye olarak 25 dolarlık bir Windows Store kredisi veriyor. Ürünler ABD'de 14 Ocak itibari ile satılmaya başlanacak. Ülkemiz için ise herhangi bir açıklama yapılmadı.

Şahsen ben böyle minik PC'leri çok seviyorum ama özellikle Stream Mini özelliklerinde bir Mini PC'nin çok daha küçük olması gerekiyor. Böyle atacaksın cebine taşıyabileceksin o derece isterim bir Mini PC'i şahsen. Ha çok iyi ekran kartı vardır konsol tadındadır falan o zaman bu boyutlar oki doki.

Bunları da Oku, Sorucam

Yorum Yok

Yorum Yaz