Spor

NBA’de Noel Maçları Oynandı

26.12.2014

NBA ile ilgili insanların bilebileceği üzere NBA'de sezonun en bomba maçları 25 Aralık günü yani Noel (Christmas) gününde oynanır. Hatta oyuncular için "5. Noel maçı" gibi sayısal istatistikler de tutulur. Ayrıca Noel için tasarlanmış formalarla ve maç içi etkinliklerle falan coştukça coşar Amerikan ahalisi.

Geçen sene t-shirt gibin tasarlanmış olan formalar hem pek kimsenin hoşuna gitmemişti hem de LeBron James gibi bazı oyuncuları rahatsız etmişti. Bu sene formanın şekline dokunmadan tasarım olarak değişiklik yapıldı ve oyuncuların ilk isimleri (mesela LeBron James'in formasında LeBRON yazıyordu) formalarında ismin arkasında diktörtgen bir arkaplan olacak şekilde yazıldı. Ahanda şöyleydi formalar:

nba_chrsitmas_jersey_2015

Washington Wizards - New York Knicks

Noel gününün açılış maçı Madison Square Garden'da Wizards ile Knicks arasında oynandı. Bu sene zaten kötü giden Knicks takımının yine bu sene gayet iyi giden Wizards karşısında direnemeyeceği bekleniyordu ki öyle de oldu. Wizards rahat bir maç çıkararak maçı 102 - 91 kazandı. Yalnız ilginç bir şey oldu ve bu maçla beraber NBA Noel'e ufak bir kavga ile girdi. Quincy Acy'nin John Wall'a yaptığı sert faul sonucunda John Wall rakibini itti ve Quincy Acy durur mu çaktı ensesine bir tane Joh Wall'un. Ondan sonra çarşı biraz karıştı ve Quincy Acy oyundan atılırken John Wall da teknik faul aldı.

Oklahoma City Thunder – San Antonio Spurs

Günün zevkli maçlarından biriydi ama sakatlığı nedeniyle oynayamayan Kevin Durant oynayaydı çok daha güzel olurdu. Uzunca bir süre başa baş giden maç sonlara doğru koptu ve Thunder, 114 - 106 kazandı. Yıldızları da oynamış olan Spurs takımının, Kevin Durant'in olmadığı Thunder karşısında kazanmasını beklerdim aslında.

Cleveland Cavaliers – Miami Heat

Veee Noel akşamının en bomba maçı. Aslında tüm sezonun en beklenen maçı diyebiliriz. Miami Heat takımıyla 2 şampiyonluk kazandıktan sonra Celeveland Cavaliers takımına geri dönen LeBron James'in, geçen seneki takımına karşı mücadelesi...

İlginç bir şekilde Miami, Chris Bosh olmamasına rağmen maçı çoğunlukla önde götüren taraf oldu. Genelde 10 sayılık bir farkla üstünlüğünü hep korudu Miami takımı. Bir ara LeBron, koşarken seyircilerin üzerine uçtu ve bacağını çarptığı için hafifçe sakatlanarak soyunma odasına gitti ve onun olmadığı dönemde (3. çeyrek sonları) Cleveland farkı eriterek öne bile geçti ama 4. çeyrekte tekrar oyuna hakim olan Miami Heat, maçı 101 - 91 kazanmayı bildi.

Dwyane Wade çok istekliydi bu maçta ve LeBron da tam tersine "bugün Noel adamım boşver gitsin" havasındaydı.

Los Angeles Lakers – Chicago Bulls

Normal zamanlarda olsa "ooof manyak maç!" diyebileceğimiz Lakers - Bulls maçı, Lakers'ın bu seneki durumu nedeniyle ne yazık ki vasat bir maç oldu ve Chicago Bulls, maçı beklendiği gibi zorlanmadan 113 - 93 kazandı. Uzun yıllardır evinde Noel maçlarını oynamaya alışmış olan Lakers, güçlü Bulls karşısında Kobe'nin de yokluğuyla hiç direnemedi. Pau Gasol'un eski takımına karşı coşmasıyla sonuç kaçınılmaz oldu.

Golden State Warriors – Los Angeles Clippers

Kesinlikle Cavaliers - Heat karşılaşmasından sonra gecenin en kral maçıydı ve beklendiği gibi gayet çekişmeli geçti. Maça hızlı başlayan Warriors hemen maçın başında farkı açtı ama sonlara doğru ipleri eline alan ve 22 sayıyla oynayan Chris Paul'e 24 sayıyla Jamal Crawford da katılınca Clippers maçı 100 - 86 kazandı. Stephen Curry'nin 14 sayıda, Klay Thompson'ın da 15 sayıda kalması Warriors'ı çok zor durumda bıraktı haliyle. Bu şekilde şuta dayalı basketbol oynayan takımların bazı günler patlaması kaçınılmaz oluyor haliyle.

Bunları da Oku, Sorucam

Yorum Yok

Yorum Yaz