Değişik, Oyun

Rovio’da Kötü Günler

03.10.2014

Hacı walla özellikle bu oyun piyasası en dalgalı piyasalardan biri oldu günümüzde. Angry Birds gibi tüm zamanların en bilinen oyunlarından birini yapan firma bile zor durumda kalabiliyor.

Uzun süredir mali sıkıntılar çeken Rovio, Angry Birds oyunundan sonra onun yarısı kadar bile başarılı bir oyun çıkaramayınca pazar payı büyümesinde sıkıntılar yaşamaya başladı.

Firmada yaşanan sıkıntıların sonucu olarak yeniden yapılanma dönemine girildi ve Finlandiya'daki merkez ofiste 130 kişinin işine son verileceği duyuruldu. Bu sayı toplam çalışanların %16'sına denk geliyor.

Yakında Angry Birds'ün sinema filmi falan gelecek ama bence sinema filmi için çok geç kalındı. Angry Birds'den sonra çıkan popüler oyunlar (mesela Candy Crush) piyasanın yeni liderleri oldular ve Angry Birds anılarda kaldı. Bir dönem hayatımız Angry Birds olmuştu resmen. Ben oyunu tam anlamıyla oynamadığım halde anahtarlıktan peluş oyuncaklarına kadar Angry Birds öğeleri vardı ofisimde düşün artık sen durumu :)

Tüketim toplumunun kralı haline gelen dünyada ne yazık ki artık herşeyin son kullanma tarihi var. İnsanlar bir ürüne abanıyor ve iki gün sonra o ürün maziye karışıyor. Angry Birds yine uzun süre dayanan ürünlerden biri oldu walla.

Bunları da Oku, Sorucam

Yorum Yok

Yorum Yaz