Oyun, Spor

NBA 2K15’de Neler Geliyor Neler

25.09.2014

Hacı 2K Sports bu sene kesinlikle coştu. EA Sports tarafında NBA Live 15'in görece düzeltilmiş ve fena sayılmayacak bir oyun olmasına karşı 2K Sports, NBA 2K15'i başka bir boyuta taşıdı resmen.

2K Sports bu sene pazarlama stratejisi olarak oyundaki yeni özellikleri bir anda şunlar şunlar olacak demek yerine yavaş yavaş birkaç günde bir özellik tanıtacak şekilde veriyor. Uzun süre merak konusu olan PC sürümünün next-gen olup olmayacağına da oyunun çıkmasına 1.5 ay kadar varken cevap vermişti ve o zamandan beri bombardıman devam ediyor.

Aslında her yeni özellikte bir haber yapsam mı aceba diye düşünmüştüm ama baktım yeni özelliklerin biteceği yok biraz toparlansınlar öyle yazarım demiştim ve şimdi yazıyorum :)

Hacılar öncelikle daha önceki senelere göre bambaşka bir arabirim bizi bekliyor NBA 2K15'de. Şöyle ekran görüntüsünü paylaşalım önce:

nba2k15-nba2k-tv

Göreceğiniz üzere NBA 2K15'in ana menüsü bu şekilde. Menüleri açıklarsak :

MyLEAGUE :

Hacı bu bildiğimiz Association modunun yerini alan mod ama daha da gelişmiş özelliklerle birlikte. Mesela artık oyunda bulunan Euroleague takımlarından Galatasaray'ı veya 1991 yılı Chicago Bulls takımını da NBA ligine ekleyebileceğiz yani tamamen özelleştirilebilir bir lig yaratabileceğiz. Ben Association adamı olduğum için bu menü ve özellikleri benim için çok önemli.

MyGM :

Bu modda menejerlik hastalarının seveceği şekilde bir Genel Menejeri oynuyorsunuz. Oldukça detaylı işlemlerin yapılabildiği mod sıkılırsam bakabileceğim modlardan değil çünkü ben oyun içi adamıyım bebek! :) Buyrun MyGM modundan bir ekran görüntüsü:

NBA-2K15_myGM

 

NBA TODAY :

Bu bölüm hakkında bir detay gelmedi ama muhtemelen NBA sezonu oynanırken günlük, haftalık falan bilgiler gelecek gerçek sezona ait.

2K TV :

Bu bölüm de 2K Sports'un bombalarından biri ve oyunun içinde bulunacak muhtemelen internetten güncellenecek olan bir TV şovu. Bu tamamen NBA 2K15'e dair bilgiler mi verecek yoksa NBA haberleri falan da olacak mı bilemiyoruk. Yayınlanan trailer'a buyrun :

MyCAREEER ve MyPARK :

MyCAREER modunda geçen senelerde olduğu gibi kendi yarattığımız bir oyuncunun kariyer basamaklarını tırmanmasını sağlayacağız. NBA 2K oyuncularının birçoğu bu modu oynuyorlar ve bu sebeple 2K Sports da bu moda yüklenmiş durumda. Oyunun 50 GB olmasının en büyük sebeplerinden biri olan MyCAREER moduna dalış yapalım:

Öncelikle hacı MyCAREER modunda kullanılmak üzere yüz tarama teknolojisi geldi oyuna. Bu teknoloji ile PS4'de Eye Camera ile veya Xbox One'da Kinect ile (PC'de yok bu teknoloji ne yazık ki) yüzünüzü oyunun komutları doğrultusunda çekip oyuna aktarabiliyorsunuz. Buyrun böyle :

Buyrun burada da Chris Smoove gardaşımız yüzünü oyuna aktardıktan sonra MyCAREER modunun giriş kısmını paylaşmış :

Bu videodan anladığımız üzere artık NBA Draft'ından seçilmek yerine draft edilmeden bir NBA takımında yer bulmaya çalışıyoruz. Oyunun gerçekçiliğini artırma adına atılmış süper bir adım bu çünkü önceki senelerde zaten yapılmış bitmiş bir NBA Draftını yeniden yapıyorduk ve saçma oluyordu.

MyCAREER modu bununla kalmıyor ve coşkuyla devam ediyor! Buyrunuz Coaching 101 videosu :

Artık maçlardan önce karşılaşacağınız takım hakkında daha detaylı bilgiler alabiliyorsunuz sankim gerçek bir NBA oyuncusu gibi :) Bitmedi buyrun Mentors trailer :

Bu videodan da anladığımız üzere artık bulunduğumuz takımın yıldız oyuncuları bize yol gösteriyorlar ve coştukça coşuyoruz. Ulan James Harden ne yol gösterecek insana anca kendine oynar o :)

Efenim MyCAREER ile beraber sunulan MyPARK menüsünde de online street ball maçları yapabileceğimiz kısma gidiyoruz. Tam olarak bilmiyorum ama bu kısımda muhtemelen offline street ball modu da olacaktır.

MyTEAM :

Bence en gereksiz mod olan MyTEAM'de ise kendi takımınızı oluşturuyorsunuz. FIFA'daki Ultimate Team moduna benzer olan modda Kobe'i, LeBron'u falan alıp kendi takımınızla gerçeklikten uzak maçlara çıkıyorsunuz :)

Options & Features :

E artık bunu da açıklamiyim :)

Sonuç olarak oldukça güzel modlarla donatılmış bir NBA oyunu bizleri bekliyor. Oyun çıktıktan sonra yeni Badges sisteminden ve ilk izlenimlerden bahsedeceğim şimdi izninizle dün gece aktif olan FIFA 15'e dalıyorum :)

 

Bunları da Oku, Sorucam

Yorum Yok

Yorum Yaz