Donanım, Mobil

Asus Akıllı Saati ZenWatch’ı Tanıttı

04.09.2014

Tayvanlı yahşi firma Asus, IFA 2014'de beklenen tanıtımını yaptı ve yeni akıllı saati ZenWatch'ı tanıttı.

Geleneksel tarza doğru giden akıllı saat furyasına katılan ZenWatch, yuvarlatılmış köşeli dikdörtgen yapısı ve İtalyan tarzı deri kayışı ile oldukça güzel görünüyor.

Saat, 1.63 inç boyutunda, 320x320 çözünürlüğünde kavisli AMOLED dokunmatik ekrana sahip ve ekran Gorilla Glass 3 ile gayet sağlam durumda. IP55 ile suya ve toza da dayanıklı yani taş gibi bir cihaz yapmış Asus :)

İçinde ise 512 MB RAM, 4 GB depolama kapasitesi, 1.4 Wh batarya bulunmakta.

zenwatchc

Bluetooth 4.0 ile Android 4.3 ve üzeri akıllı telefonlara Wellness uygulaması üzerinden bağlanıyor ve bildirimler tabisiki ekranda gösteriliyor. Gelen çağrıları reddetme ve Cover to Mute özelliği ile saatin üzerini elinizle kapatarak sessize alabilme imkanınız var.

Android Wear işletim sistemini kullanan ZenWatch, ZenUI kullanıcı arayüzüne sahip ve bu arabirimde 100 kadar tema içeriğine sahip.

Kullanıcılar ekrana tıklayarak eşleştirme işlemini gerçekleştirebiliyor. Remote Camera ile akıllı telefonunuzdan fotoğraf ve video çekebiliyor ve Watch Unlock ile telefonunuzu uzaktan açabiliyor.

Klasik akıllı saat işlevleri olan adım sayımı, yakılan kaloriyi belirtme, aktivite süresi, nabız, egzersiz gibi işlevler de cihazda bulunmakta.

Ve hacıcım bütün bunlar 200 Euro civarında bir fiyatla (yurtdışı fiyatı tabisi) satılacak ki bence bu saat için gayet uygun bir fiyat. Yıl Sonunda satılmaya başlaması bekleniyor onu da belirteyim.

Walla akrabalık sebeplerinden dolayı Samsung'a çok yakınım aslında ama Asus gerçekten tam istediğim görüntüde bir saat yapmış belli olmaz alabilirim :)

Bunları da Oku, Sorucam

Yorum Yok

Yorum Yaz