İnternet

Şifreniz Çalınmış Olabilir!

06.08.2014

Bu yazıyı okur okumaz önemli şifrelerini hemen değiştiriyorsun okuyucu çünkü internet tarihindeki en büyük vurgun olarak nitelendirilen hack işlemleri sonucunda 1.2 milyar parola ve 500 milyon eposta adresi Rusların eline geçmiş durumda. Hold Security isimli ABD merkezli güvenlik şirketinin yaptığı açıklamaya göre Rus hacker'lar dünya genelinde 1.2 milyar kullanıcı adı ve parolayı ele geçirmiş durumda.

İlgili veriler 420 bini aşkın web sitesinden elde edilmiş durumda ve dünya genelindeki tüm sektör lideri şirketlerin listenin içinde olduğu belirtiliyor. Adamlar kişisel web sitelerine kadar dadanmış durumda ki son 1 haftadır blog sitem ebolax.org'da abuk subuk post'lar (film torrent adresleri falan) yayınlanıyordu ve nasıl olabilir bu diye düşünüyordum. Dün itibariyle bütün önemli şifrelerimi değiştirdim ve şiddetle hemen değiştirmenizi tavsiye ediyorum.

Şifreleri nasıl bir mantıkla çaldıkları açıklanmamış o yüzden şunu şunu yapın diyebileceğim bir şey yok. Benim şifrem gayet güzelinden bir şifreydi ama onu bile araklamış adamlar. Siz yine de basit şifreler kullanmayın önemli bilgileriniz için.

Bunları da Oku, Sorucam

Yorum Yok

Yorum Yaz