Oyun

DotA 2 The International’ın Kazananı Belli Oldu

22.07.2014

En popüler MOBA oyunlarından olan DotA 2'nin Valve tarafından dördüncüsü düzenlenen dünya şampiyonası The International'da şampiyon Newbee takımı oldu ve 5 milyon dolarlık ödülü kaptı.

Seattle'ın KeyArena kompleksinde düzenlenen The International'da 3 günlük finallerin sonunda finalde Newbee ve ViCi Gaming takımları karşılaştı ve Newbee takımı ViCi Gaming'i 3-1 yenerek şampiyonluğa ulaştı. ViCi Gaming de ikincilik ödülü olan 1.475.699 dolarlık ödülü aldı. Üçüncü olan Evil Geniuses de 1 milyon dolar kazandı ki üçüncülüğüne kurban olurum bu ne böyle :)

E-spor etkinliğinin tamamı ESPN üzerinden naklen yayınlandı ve toplam para ödülü ile bir rekora imza atıldı... Şimdi böyle güzel güzel anlatıyorum okuyan ve olayı bilmeyenler "oooh ben de oynayacam lan o zaman!" diyorlar fakat belirtmek lazım bu finallerde yarışan e-sporcular bağlı oldukları devletin falan katkılarıyla normal sporcular gibi eğitiliyor ve buralara geliyorlar. Yani öyle evinde Counter Strike oynayıp yarışmalara katılayım paraları toplayayım diyerek olmuyor hacııı :) Ha böyle bireysel olarak da birşeyler kazanabilirsin ama bu yarışmaların yapıldığı yere gitmek ve çok daha düşük rakamlardaki ödülleri kabullenmek zorundasın.

Buyrun finalin 4. maçı ve seremoni kısmı.

Bunları da Oku, Sorucam

Yorum Yok

Yorum Yaz