Spor

Dünya Kupası Kimin Olacak?

13.07.2014

Evet 2014 Dünya Kupası bu akşam 22:00'da oynanacak Almanya - Arjantin final maçı ile sona eriyor.

Dün akşam oynanan üçüncülük maçında Brezilya - Hollanda maçını Hollanda'nın 3-0 kazanmasıyla Brezilya'nın Neymar olmadan ne kadar tırt bir takım olduğu kanıtlandı ki Hollanda bir hezimet daha yaşatabilirdi asılsaydı maça.

Almanya 7-1'lik Brezilya galibiyeti ile coşkulu çıkacak olsa da karşılarındaki Arjantin, Brezilya gibi kontrolü elden bırakıp hücum eden bir takım değil. Brezilya, Almanya karşısında "ben buranın kralıyım" edasıyla coşkulu bir hücumla maça başlamıştı ama kontrolü elden bırakmayan Almanya bu coşku karşısında çok iyi direndi ve erkenden "al sana Karakan" tadında maça noktayı koydu.

Ben bu geceki maçın da Arjantin - Hollanda maçı tadında feci kontrollü geçeceği kanaatindeyim ama erken bir gol olursa maç çok zevkli hale gelecektir. Almanya zaten disiplini ve kontrolü her zaman sabit tutan bir takım ve Arjantin de Hollanda karşısında defansif bir oyun oynayabileceğini gösterdi.

Messi yarı final maçında Hollanda tarafından iyi tutuldu ve bu maçı izlemiş Almanya takımı da buna benzer bir savunma izleyecektir Messi'ye karşı. Almanya golcüleri baya bir zorlanacak çünkü kontrollü bir Arjantin savunmasının ne kadar etkili olduğu görüldü.

Her durumda tamamen ortada olan maçı benim görüşüm Arjantin'in kazanacağı yönünde. Ömer Üründül'ün yorum yapmayacağı haberi ile sevinçli bir şekilde izleyeceğim maçta erken bir gol olması ve keyifli olması tek dileğim :)

Bunları da Oku, Sorucam

Yorum Yok

Yorum Yaz