Spor

NBA’de LeBron James Bombası

24.06.2014

Evet hacılar Miami Heat'in tank oyuncusu LeBron James önümüzdeki sezon için sınırlı serbest oyuncu olma kararı aldı. NBA'in kaderini değiştirecek bu karar sonucunda bakalım seneye hangi takımda göreceğiz LeBron'u.

Peki nedir bu sınırlı serbest? Şimdi hacı LeBron'un normalde Miami ile 2 sene daha anlaşması vardı fakat bu anlaşma oyuncu opsiyonluydu yani oyuncu bu 2 seneyi oynamadan sözleşmesini fesih etme hakkına sahipti ki LeBron bu hakkı kullandı. Dwyane Wade ve Chris Bosh'un sözleşmeleri de aynı şekilde yani onlar da fesih edebilir sözleşmelerini. İşte bu sözleşme feshi olduğu zaman oyuncu bazı şartlar dahilinde başka takımlarla sözleşme yapabiliyor ve oyuncu sınırlı serbest durumuna düşüyor. Sınırsız serbest olan oyuncu istediği takımla istediği miktarda anlaşma yapabiliyorken şu anda LeBron Miami ile yeni bir sözleşme yaparsa 5 yıl için maksimum 127.7 milyon dolar kazanacak ama başka takımlarla 4 sene için maksimum 94 milyon dolarlık sözleşme yapabilecek. Yani Miami teklif açısından avantajlı durumda oluyor sınırlı serbest olduğu için ama LeBron James için 1-2 milyon dolarlık bir fark önemli değil çünkü paranın hasını Nike'den kazanıyor zaten :)

Ben LeBron'un Miami ile yeni bir sözleşme yapacağını sanmıyorum çünkü öyle olacak olsa hazır sözleşmesini bozmazdı devam ederdi. Tahmin edebileceğiniz gibi sosyal medya şu anda LeBron'un kendi takımına gelmesini isteyen taraftarlar tarafından yıkılıyor. LeBron'uneşi Savannah James'in yaptığı bir paylaşım kafaları karıştırmış durumda. Cleveland Cavaliers takımının bulunduğu Akron, Ohio'dan bir resim paylaşıp altına "Güzel evim, geri sayım başladı" yazmış ki bu LeBron James eski takımı Cleveland'a geri mi dönüyor sorularını akla getiriyor hemen. Cleveland takımı da LeBron'un bıraktığı zamandan çok iyi durumda. Bu sene draft'da ilk sıradan seçim yapacak ve Kyrie Irving gibi bir oyun kurucuya sahip. Luol Deng'in serbest kalacak olması da finansal açıdan LeBron'u alabilecekler demek oluyor.

Bakalım neler olacak heyecanla beklemekteyim. Bu arada şu bahsettiğim 1-2 milyon dolarlık farkı Cleveland Cavaliers'dan Miami Heat'e gelirken yaptığı gibi The Decision (Karar) programı yaparak ve kararını orada açıklayarak kapatabilir :)

Bunları da Oku, Sorucam

Yorum Yok

Yorum Yaz