Spor

San Antonio Spurs 2-1 Öne Geçti

11.06.2014

Abi o ne ilk yarıdır yaa aklım çıktı izlerken. Buyrunuz çeyrek çeyrek değerlendirelim :

İlk çeyrekte San Antonio her zamanki San Antonio gibi tam bir makine olarak hücum etti. Kawhi Leonard çok iyi giriş yaptı maça ve attığını soktu. LeBron bir ara üst üste attıysa da Spurs mola alarak LeBron'u soğuttu ve şiir gibi hücumlarla ilk çeyreği 41 - 25 önde kapattı. Yalnız Spurs'ün bu çeyrekteki bazı hücumlarını basketbol okullarında ders diye okutmak lazım o derece paslı, muhteşem hücumlar yaptılar.

İkinci çeyrek de makine çalışmaya devam etti ve Miami'nin yedekleri Spurs savunmasına karşı pek bir şey yapamadı. Spurs akıl almaz şut attı ki bunlardan bazıları da üçlük olarak gitti ve çeyreğin ortalarında Spurs 55 sayı atmıştı fark 25 sayıydı ve şut yüzdesi %90'ın üzerindeydi! Ben ağzım açık seyrettim şu ana kadark, Spurs'ü walla. Rashard Lewis bir ara 2 tane üst üste üçlük bularak farkı 18 sayıya indirdi ve daha sonra bir üçlük daha atarak farkı 15 sayı yaptı. Sonrasında bir üçlük de Ray Allen'dan geldi ve fark 14 oldu ve bu arada Spurs'ün yüzdesi %75'e düştü fakat Diaw'ın üçlüğüyle toparladılar ve ilk yarı 71 - 50 Spurs üstünlüğüyle sonuçlandı.

Üçüncü çeyrek çok klasik olarak Miami süper bir savunmayla başladı ve bunu tüm çeyrek boyunca sürdürdü. Artık Erik Spoelstra'nın bilinen bir taktiği abi bu. Bir oyuncunun maç boyunca böyle bir savunma performansını gösteremeyeceğini bildiği için üçüncü çeyreğe kadar Miami sıradan bir savunma yapıyor ama üçüncü çeyreklerde dehşet efor sarfeden bir savunmaya girişiyorlar ki hemen her maçta rakibi perişan ediyor bu savunma. Gregg Popovich de bunun farkında olduğundan ilk yarıda farklı açabildikleri kadar açmaya çalıştılar ki 21 fark gayet yeterli geldi. Üçüncü çeyreğe 6-0'la başlayan Miami daha bir dakika dolmadan mola aldırdı Spurs'e. Wade'in kendine gelmesi ve Miami savunmasının Spurs'ü çok yıpratması sonucunda fark 11'e kadar indi ve 86 - 75 Spurs üstünlüğü ile bitti üçüncü çeyrek.

Dördüncü çeyrek dengeli başladı ve Spurs tarafında Danny Green ile Kawhi Leonard'ın iyi oyunlarına Ray Allen'ın üçlüğüyle karşılık verdi Miami ve fark 10 sayı oldu. Tony Parker'ın zor üçlüğü ile fark 15'e çıktı ve bu noktadan sonra Miami'nin savunma performansı düşmeye başladı (haliyle insan dayanamıyor o efora) Ray Allen'ın saçmalaması sonucu Spurs hızlı hücum falan buldu ve son 4 dakika kala Miami çözülme sürecine girdi. Son üç dakikada seyirciler de salonu terketmeye başladı. Geçen sene 6. maçta salonu terk eden seyirciler çok pişmandı ama bu sefer öyle olmadı ve maç 111 - 92 Spurs'ün galibiyeti ile sonuçlandı.

Bu maçta dengeleri değiştiren kesinlikle Kawhi Leonard'ın hücumda ve savunmadaki (çoğunlukla LeBron'u savundu) etkili oyunu oldu. Ayrıca Danny Green klasik oyunu olan nokta üçlüklerini kullanmayarak hep içeri penetre etti ve çok iyi iş çıkardı bu konuda. Bu arada Ginobili, Parker ve Duncan her zamanki oyunlarını oynadılar.

San Antonio Spurs 111 - 92 Miami Heat

Bunları da Oku, Sorucam

Yorum Yok

Yorum Yaz