İnternet

Feedly’e Fena Saldırdılar

11.06.2014

Hacı sabahtan beri RSS servislerini okumak için kullandığım Feedly'e giremiyordum bi araştırayım dedim meğer ne olaylar olmuş.

Resmi blog servisi üzerinden bilgi veren Feedly'nin yaptığı açıklamaya göre hackerlar DDoS adı verilen saldırı metodu ile web sitesinin bütün hizmetine baltayı vurmuş. İşin acaip tarafı da hackerlar saldırıyı durdurmak için para istemişler. Para vermeyi reddeden Feedly tarafı da şu anda web sitelerini barındıran sağlayıcılar ve güvenlik güçlerinin yardımıyla sorumluları yakalamaya ve sorunu çözmeye çalışıyorlar. Ayrıca kullanıcı verileri ile ilgili bir sıkıntı olmadığı açıklanmış.

Sonuç olarak koca bir gün çalışmayan servis Feedly tarafına çok pahalıya mal olmuş durumda ve eğer saldırıyı yapanlar yakalanırsa baya bir fitil fitil getirme durumu olacaktır.

DDoS nedir diyenleri duyar gibiyim :) Efenim DDoS'un açılımı, Distributed Denial of Service olup eskiden DoS yani Denial of Service atakları meşhurdu. DoS saldırısının mantığı bir web sitesinin server'ını kapasitesinin kaldıramayacağı bir şekilde zorlamaktır yani mesela bir sitenin anlık kaldırabileceği istek sayısı 1000 diyelim, bu siteye 10000 kullanıcı girmiş gibi bir saldırı düzenlerseniz bu site işlemez hale gelir. Günümüzde serverlar bu konularda daha güvenli durumda bu yüzden de DoS saldırıları artık DDoS yani Distributed (Dağıtık) halini almış durumda. Dağıtık olması da bir makineden saldırı yapılması yerine bir çok makineden DoS saldırısı yapılması anlamına geliyor ki web sitesi makinelerin sayısı kaldırabildiğinden fazla olduğunda güvenlik falan koyveriyor. Bu saldırıları herhangi bir makinenin katılabileceği şekilde internette paylaşarak bile oluşturabiliyorlar.

Yani efenim bugün neler olmuş haberleri alıp sizlere aktaramadım şöyle rahat rahat lakin dişimle tırnağımla bulduğum haberleri yazdım yine de :)

Bunları da Oku, Sorucam

Yorum Yok

Yorum Yaz