Spor

Miami Heat Bırakmıyor

09.06.2014

Abi bu LeBron James nedir böyle yaa? Adam finallerde "ben bir numarayım" dedi resmen. Maçta üst üste şutları soktuğu bir sekans var ki akıllara zarar ve finallerde yapıyor bunu adam.

Maçın ilk yarısı tam San Antonio'nun istediği gibi gitti aslında. Hücum tıkır tıkır işledi ve Miami hücumlarına da gayet güzel savunma yaptılar. Tek dert bazı oyuncuların faul sıkıntıları oldu ki ikinci yarıda Kawhi Leonard dışında faul sorunundan süre kaybeden kimse olmadı. Miami cephesinde de ilk yarı daha kötü bir sonuç beklenirken gayet iyi atlatıldı ve sonuç olarak 43 - 43 beraberlikle bitti. Spurs ilk çeyrekte bir ara farkı 11'e çıkarmıştı ama sonrasında saçma bir basketbol oynayarak Miami'nin durumu dengeye getirmesine izin verdi.

Abi maçın 3. çeyreği kesinlikle tekrar izlenmesi gereken bir çeyrek oldu. Savunma dozajını artıran (aslında her zaman yaptığı taktik bu) Miami, gayet başarılı olarak Spurs'ü istediği oyundan uzaklaştırdı ama bu sefer de Spurs'ün dış şutları girmeye başladı. Maçın en skorlu geçen çeyreği olarak 35 - 34 Spurs üstünlüğü vardı bu çeyrekte ama asıl izlenmesi gereken LeBron James'in uyanışıydı. Resmen tek kişilik takım haline gelen LeBron tamamen şahsi bir oyunla attı da attı arkadaş ve hemen hepsi de şut olarak girdi. Aslına bakarsanız LeBron'un bu performansı sonucunda çeyreği 1 sayı fazla atarak bitiren Spurs çok büyük bir iş yaptı.

Miami beklendiği üzere 4. çeyrekte savunma dozajını bir tık daha artırdı ve Spurs gerçekten feci zorlandı bu çeyrekte. Yapılan başarısız hücumların sonunda zor şutları sokmayı beceremeseler (ki bu her zaman olamaz) kesinlikle fark yerlerdi ama başabaş bir 4. çeyrek geçirmeyi başardı Spurs ama maç sonunu iyi oynayamayınca sonuna kadar güzel getirdikleri maçı kaybetmekten kurtulamadılar. İlk yarı harikalar yaratmış olan Tim Duncan 2. yarıda pek varlık gösteremedi ve bence Spurs'ün yenilgisindeki en büyük faktör bu oldu. Bir de Tony Parker'a yapılan kasti faul sonucundan doğan 2 ve sonra Tim Duncan'a yapılan faul sonucu atılan 2 serbest atışla beraber 4 serbest atışın hepsini kaçırmaları 4 sayıya sebep oldu ki maçı 2 sayıyla kaybettiler.

Sonuç olarak sonuna kadar çok zevkli ve çekişmeli bir maç seyrettik ve umarım sonraki maçlar da böyle geçer. San Antonio, baskılı Miami savunmasının sırrını çözebilirse alıp yürür ama bu dediğim o kadar kolay bir şey değil tabi ki :)

Miami Heat 98 - 96 San Antonio Spurs

Bunları da Oku, Sorucam

Yorum Yok

Yorum Yaz