Spor

NBA Finalleri Bu Gece Başlıyor

05.06.2014

Evet bebeğim evet! Sonunda NBA Finalleri geldi çattı. Geçen sene olduğu gibi bu sene de Miami Heat - San Antonio Spurs finalini seyredeceğiz bu iş iyice eski Lakers - Celtics olayına dönebilir diyecem ama San Antonio'nun kadrosundan gidecek yaşlı oyuncular var artık ne yazık ki gelecek senelerde herşey değişebilir.

Ben bu sene San Antonio'nun şampiyon olacağını tahmin ediyorum ama çok güvenemiyorum tahminime. Geçen sene "kesin San Antonio alır yaa" diyordum (Miami şampiyon oldu) ama bu sene belirsiz hakkaten.

Miami Heat takımı artık oyun sistemlerini iyice oturtmuş durumda ve kesin olarak hareketli savunma yaparak ana stratejilerini belirliyorlar. LeBron James feci olgunlaştı bu sene. Geçen senelerdeki gibi kolayca dağılmıyor ve yine geçen senelerdekinin aksine dağıldıktan sonra toparlayabiliyor. Kesin olarak mental bir destek aldığını düşünmekteyim. Dwyane Wade dersen bu sene şutunu çok geliştirdi. Kariyerinde kalan bir kaç yılda şutu olmassa değerinin çok düşeceğinin farkında çünkü Wade'i Wade yapan şey şimdiye kadar hızı ve atletizmiydi (tabi bunları çok iyi kullanan bir zeka da var :) Doğu Finallerinde attığını soktu o yüzden çok tehlikeli bu sene Wade. Chris Bosh da üçlükçü oldu başımıza. Bir dönem Ray Allen'dan fazla üçlük attı kerata ama doğu finallerinde o kadar kendini gösteremedi bakalım finallerde ne yapacak.

San Antonio tarafı da artık anlatılmaz yaşanır olmuş durumda. Uzun yıllardır oturmuş bir sistemleri var. Bu sisteme dahil olan oyuncular da özenle seçiliyor ve bir süre sonra sistemin bir parçası haline rahatça geliyorlar. Tim Duncan ve Manu Ginobili her zamanki verimli oyunlarını oynuyorlar ama Tony Parker bu sene biraz coşmuş durumda. Parker'ın hızı bunca zamandır neden azalmadı hala anlayabilmiş değilim :) Bu üçlünün dışında da Spurs'un gençleri de haklarında konuşulacak cinsten. Danny Green çok gerekli zamanlarda mükemmel üçlük atıyor. Geçen sene kolay dağılıyordu bi kaçırdığında toparlayamıyordu ama bu sene tam bir görev adamı olmuş durumda. Kawhi Leonard desen tam bir ninja herif :) Sessiz sedasız mükemmel işler yapıyor ve oyun boyunca disiplinden çıkmıyor.

Yani sonuç olarak makine gibi bir San Antonio Spurs karşısında gayet olgunlaşmış ve kendini geliştirmiş bir Miami Heat izleyeceğiz. Gayet zevkli geçeceğini düşündüğüm finalleri sabırsızlıkla bekliyorum.

Bir de şunu belirtmek isterim kim ne derse desin LeBron James, NBA'in gördüğü en iyi oyuncu arkadaş. Kesinlikle fanı değilim ama adamda fizik var, yetenek var, şut var, güç var, defans var, boy var, var oğlu var ve bunların hepsi superstar düzeyinde. Jordan falan hikaye bence LeBron'un yetenekleri yanında (Jordan fanıyım bu arada) Adamın fiziksel üstünlüğü bariz bir durumda abi yalnızca mental olarak Jordan'dan baya geride ve onu da bu sene düzeltmiş gibi. Şöyle söyliyim Jordan'da LeBron'un fiziksel özellikleri olsaydı tüm sezon boyunca bir kişi eksik oynayarak bile şampiyon olurdu :)

Bu arada NBA 2K15'in trailer video'sunun NBA Finallerinde görünmesi bekleniyor ve büyük olasılıkla görünecek. Çok bir şey anlaşılmayacak muhtemelen videodan ama heyecan heyecandır hacıııı! :) 

Bunları da Oku, Sorucam

Yorum Yok

Yorum Yaz