Mobil, Programlama

Apple’dan Yeni Programlama Dili

03.06.2014

Hadi bakalım bir de bunu öğren işin yoksa :)

Bilişim devi Apple’ın dün düzenlediği WWDC 14 etkinliğinde sadece iOS 8 ve Mac OS X değil, uygulama geliştiriciler için devrim niteliği taşıyan yeni bir dil tanıtıldı.

Apple uzunca bir süredir mobil ve masaüstü işletim sistemlerinde programlama dili olarak Objective-C kullanıyordu. 20 yıllık bir dil olan Objective-C kararlı sürümüne ancak ilk iPhone'un tanıtıldığı yıl olan 2007 yılında ulaşmış, bu sebepten dolayı iPhone ile özdeşleşmişti.
Objective-C'nin artık emekli olma vakti geldi. Dil, yerini şirketin "C'siz Objective-C" olarak tanımladığı yeni programlama dili Swift'e bırakacak. Hıza ve kullanım kolaylığına odaklanan Swift, uygulama geliştiricilerin dikkatini ve ilgisini çekmeyi başardı. iOS ve Mac OS X için uygulama geliştirmek isteyen geliştiricilerin işini kolaylaştıracağı söylenen Swift, her türlü programı geliştirmek için kullanılabilecek.

Bu yeni dili öğrenmek isteyenleri de düşünen Apple, iBook Store üzerinden bir kaç kitap yayınladı. Kitapları okuyan ve birazda olsa programlamadan anlayan kişilerin kolayca Swift'i öğrenebileceğini söyleyen Apple'ın yayınladığı ücretsiz kitaplara ve Xcode 6'nın beta sürümüne ulaşmak için buraya tıklayabilirsiniz. Ancak uygulamalarınızı yayınlamak için iOS 8 ve Mac OS X Yosemite'in piyasaya çıkmasını beklemeniz gerekiyor.

Bunları da Oku, Sorucam

Yorum Yok

Yorum Yaz