Programlama

Apple’dan Yeni Programlama Dili

03.06.2014

Aferim Apple milletin işi gücü yok yeni dil öğrenecek senin yüzünden :)

Hacı bu Apple, WWDC 14 etkinliğinde Mac OS X ve IOS 8'in yanında bir de uygulama geliştiriciler için yeni bir dil olan Swift'i tanıtmış.

Bildiğiniz üzere Apple şimdiye kadar Objective-C dilini kullanıyordu ama Objective-C'nin 20 yıllık bir dil olması ve kararlı sürümüne ancak 2007 yılında ulaşmış olması Apple'ı bazı kararlar almaya itti... Ne diyorum lan ben adamlar muhtemelen Objective-C hakkında baya bir olumsuz eleştiri aldılar ve değişikliğe gitmek zorunda kaldılar.

swift-screenshot 

Yeni dili Swift'i, "C'siz Objective-C" olarak tanımlayan Apple, dilin hıza ve kullanım kolaylığına odaklanacağını belirtti. Zaten bunları yapmayacaksa neden yeni dil değil mi? :)

Yeni dili öğrenmek isteyenler için iBook Store üzerinden bir kaç kitap yayınlanmış ama paralı mı değil mi bilmiyorum (muhtemelen beleştir) Apple'ın söylediğine göre kitapları okuyan ve biraz programlama bilen herkes kolayca Swift'i öğrenebilecekmiş. Swift ile yapılan uygulamaların IOS 8'de ve Mac OS X Yosemite işletim sisteminde çalışacağını da belirtelim yani geriye dönük bir destek yok dikkatli olun :)

Hacı bir de bu konuyu okuduğum shiftdelete.net sitesinde yapılan bir kaç yoruma ayar vermek istiyorum izninizle :

"sizce bu kitapları okuyarak programlama yapabilirmiyim? amacım sadece uygulama geliştirmeyi öğrenmek..."

Olm amacın başka ne olacak zaten de "sadece" diyorsun :) Daha iyi grafikler ortaya çıkarmak için Swift öğreneceğim!

"Apple boyle birşey yaptigina gore amaci , programlama bilmeyene bile program yaptirabilmek. Basarili olacak bence"

Bu favorim işte tam Türk insanına göre bir yorum alkışlıyoruz! Yattığın yerden program yapabileceksin hayallerin gerçek oldu!

"Aslın da swift ti ilkokuldan itibaren çocuklara verecen On yıla kalmaz binlerce Türk evladı uygulaması olur gelecek bilişimde"

Bu dediğini Hindistan çatır çatır yaptı ve sonuçları ortada zaten koçero ama Türkiye'de eğitim sisteminin düzeltilmesi gereken bin tane sorunu varken bir de yazılım öğretecen peeeeh!

"samsung hala proje çalmaya devam etsin. Apple teknoloji üretiyor samsung çalıyor."

Evet hacı yazıda bundan bahsedilmiş özellikle Samsung'un ne kadar hırsız bir şirket olduğu vurgulanmış. Olm bari yazılım söz konusuyken bu tartışmaya girme ne alakası var lan!?

Bunları da Oku, Sorucam

Yorum Yok

Yorum Yaz