3D, Sinema, Video

Uzay Kuvvetleri 2911

06.05.2014

Hele hele hele 3D animasyon filmi yapmışız da trailer bile hazırlamışız :)

Türkiye'nin ilk 3 boyutlu animasyon filmi "Uzay Kuvvetleri 2911" 19 Mayıs'ta vizyona giriyor. Türkiye tarihinin ilk 3 boyutlu animasyon filmi olacak bu film tarih yazacağa benziyor.

“Matrix”, “Tomb Raider”, “Star Trek” gibi dünya çapında milyonlarca kişi tarafından izlenen filmlerin görsel efekt uzmanı olarak adını yazdıran Michael Şahin Derun, Türkiye’nin ilk üç boyutlu animasyon filmini tamamladı. “Uzay Kuvvetleri 2911”, yakında seyirciyle buluşacak.

Emmy ve Oscar ödüllü animatörler Kelly Lee Myers, Robert Ward ve Larry Schultz’un da imzası bulunan yapıt, 2911 yılında görev için uzaya giden Türk uzay gemisi mürettebatının yaşadığı bir senaryoyu anlatıyor. Film, 16 Mayıs’ta vizyona girecek.

Geçen sene California’da düzenlenen animasyon fuarı Siggraph’a davet edilen “Uzay Kuvvetleri 2911”, üç Oscar’lı “Avatar”ın teknik yönetmeni Rob Powers’dan övgüler almıştı.

Yapımı üç sene süren bu film gösterime girmeden önce Los Angeles'taki Siggraph Görsel Efekt Fuarı'nda ve İspanya'da yapılan efekt fuarlarında isminden oldukça söz ettiren filmin kahramanı 'Murat Kaptan'ı Umut Tabak seslendiriyor. Umut Tabak, ATV'nin reyting rekortmeni olan Kurtlar Vadisi Pusu'da Polat Alemdar karakterini seslendirek isim olarak bilinmektedir.

Hacı böyle bilim kurgu tadı bizim Murat, Ali, Hasan gibi isimlerde hiç durmuyor be ya :)

Bunları da Oku, Sorucam

Yorum Yok

Yorum Yaz