Spor

2014 NBA Playoffs

17.04.2014

Veee geldik zurnanın zırt dediği yere hacılar. NBA Playoff'ları 19 Nisan'da başlıyor hayırlısıyla :)

Aslında bu sene başında çok umutluyduk NBA için, çok iyi takımlar oluşmuştu ve 10 tane şampiyonluk adayı vardı fakat sezona damga vuran şey sakatlıklar oldu. Daha sezonun başlarında Derrick Rose ve Kobe Bryant'ın yeniden sakatlanması ve sezonu kapatmaları olayın içine etti afedersin. Sezonun ilk çeyreği sonlarında Brooklyn Nets'den Brook Lopez de sakatlanıp sezonu kapatınca "hay ben böyle işin..." oldu.

Bu sene playoff'ların sürpriz ismi Charlotte Bobcats takımı oldu. Micheal Jordan'ın sahibi olduğu takım gayet iyi bir sezon geçirerek 7. sıradan playoff'lara katılma hakkı kazandı ve Miami Heat ile ilk turu oynayacaklar. Bunun yanı sıra New York Knicks takımı da bu leş doğu konferansında bile playoff'a kalamadı ve Carmelo Anthony başta olmak üzere millete maskara oldular.

Gelelim ilk tur eşleşmelerine ve benim yorumlarıma :

Batı Konferansı :

San Antonio Spurs vs. Dallas Mavericks

San Antonio ağır ezer Dallas'ı. Dallas bu sene hepten kötü bir takım oldu ve playoff'a kalması bile büyük başarı hakkaten. Phoenix Suns biraz daha bastırsaydı playoff'da Dallas'ın yerine olacaklardı (Phoenix gelecek sene için umut verici bu arada) 4-0 San Antonio alır diyorum.

Oklahoma City Thunder vs. Memphis Grizzlies

Bu seri hiç belli olmaz arkadaş. Memphis ilginç bir takım, hiç beklemediğin maçları alabiliyorlar ama Russell Westbrook sağlıklı kalırsa ve Kevin Durant sezon boyunca olduğu gibi formda olursa süpürür Thunder. 4-2 Thunder diyore.

Los Angeles Clippers vs. Golden State Warriors

Clippers bu sene şampiyonluğu kesinlikle istiyor ve Chris Paul ile Blake Griffin feci formdalar. Golden State şuta bağlı bir takım ve şutlar girmezse Clippers feci tokatlar. Ben 4-2 Clippers alır diyorum

Houston Rockets vs. Portland Trailblazers

Houston bu sene baya iyi bir sezon geçirdi ama Portland da boş takım değil. Bence en güzel 1. tur eşleşmesi olacak. 4-3 Houston diyem hadi.

Doğu Konferansı :

Indiana Pacers vs. Atlanta Hawks

Indiana sağı solu hiç belli olmayan bir takım. Miami'i yeniyorlar sonra gidip Toronto'ya yeniliyorlar falan ama Atlanta'nın pek zorlayabileceğini sanmıyorum. 4-1 Indiana olur.

Miami Heat vs. Charlotte Bobcats

Miami ezer hacı LeBron bu sene istediği zaman durdurulamıyor hakkaten. Geçen senelerde mental olarak mala dönebiliyordu ama bu sene moralini bozmak hakkaten baya zorlaştı. 4-0 Miami uçar.

Toronto Raptors vs. Brooklyn Nets

Brooklyn deneyimiyle alır bu seriyi ama sonrasında hayırlısı bakalım. 4-1 Brooklyn diyor ben.

Chicago Bulls vs. Washington Wizards

Aaah ah Derrick Rose (adamım) olacaktı ki o zaman görecektim Bulls'u (takımım). Bu kadar eksikle bile rahat rahat playoff yaptılar helal olsun diyorum. Washington'ı geçerler gibi geliyor ama sonrası için pek umudum yok açıkçası. 4-2 Chicago akar.

Bunları da Oku, Sorucam

Yorum Yok

Yorum Yaz