Genel, İnternet

Bitcoin Fena Durumda

06.03.2014

Bitcoin'e gönül verenler yandı :) Neler neler olmuş walla :

Geçtiğimiz hafta Japon Bitcoin takas firması Mt. Gox, 65 milyon dolar değerinde Bitcoin'i kaybettiğini bildirmiş ve kepenkleri indirmişti. Daha sonra İngiltere'nin Bitcoin'den vergi almama planı ortaya çıkmış, yüzler gülmüştü.

Bu hafta ise ortalık iyice karıştı. "Bitcoin Bankası" olarak bilinen Flexcoin hacklendi, 896 Bitcoin çalındı. Tıpkı Mt. Gox gibi Flexcoin de iflas etti. Web sitesinde "Üzgünüz, saldırıya uğradık, her şeyimiz çalındı." mesajı yayınlandı.

Bir başka Bitcoin takas firması olan Poloniex ise Bitcoin'lerini çaldırdı. Bir hacker, sistemde bir açık yakaladı. Aynı anda çok sayıda Bitcoin çekme talebi yollayan hacker, sistem açığından faydalanarak firmanın Bitcoin'lerinin %12'sini çaldı.

Aynı anda birden fazla Bitcoin çekme talebinde bulunursanız sistem neye uğradığını şaşırıyor ve veritabanına doğru girdiler işliyor. Hesap bakiyesi negatife düşse bile veritabanındaki girdiler doğru işlendiği için sıkıntı çıkmıyor.

Firma şimdilik tüm Bitcoin işlemlerini güvenlik tedbiri almak adına durdurdu. Kullanıcılar ise bakiyelerinin %12.3'ünün gittiğini gördüler. Poloniex'in ilerleyen günlerde kullanıcıların zararını nasıl karşılayacağı ise bilinmiyor.

Bitcoin dünyası tüm bu haberlere üzülürken ve sanal para biriminin kırılganlığı artmakta iken First Meta adlı Singapurlu Bitcoin firmasının CEO'su evinde ölü bulundu. İlk kanılar ölümün intihar olduğu yönünde seyretse de polis soruşturması devam ediyor.

First Meta platformunda herhangi bir saldırı ya da kayıp gözlenmiş değil. Çalışanlar şaşkınlıklarını ve üzüntülerini bildirip, CEO Autumn Radtke'nin ailesine taziyelerini sunuyorlar.

Bitcoin dünyası şimdilik oldukça karışık. İlerleyen günlerde durulur mu, hırsızlıklar son bulur mu bilemiyoruz. Bazı gruplar, Bitcoin'in devletlerin kontrolünde işlenmesi gerektiğini savunuyorlar.

Devletler ise Bitcoin'i henüz benimseyemediler. İngiltere ve Singapur bazı uygulamalarla Bitcoin'i desteklior. Ancak sanal para biriminin bazı ülkelerde yasaklandığının da altını çizmeliyiz.

Bunları da Oku, Sorucam

Yorum Yok

Yorum Yaz