İnternet, Yazılım

Google’dan Para Kazanın

08.02.2014

Hacı CHIP dergisini tebrik ediyorum bu kadar denyo bir haber girişi yaptıkları için :) Önce haberi patlatalım :

Eğer biraz teknik bilginiz varsa, Google Chrome sayesinde hem zengin, hem de ünlü olabilirsiniz! 

Google, Chrome eklentileri ve uygulamaları için düzenlediği ödül sisteminde geliştirmeye gittiğini açıkladı. Böylece, Google'ın geliştirimiş olduğu eklenti ve uygulamalarda hata bulan kişilere, 500 dolardan, 10.000 dolara kadar ödül verilecek. 

Google ödüllere karar verirken, bulunan hatanın büyüklüğüne bakıyor. Kolayca bulunabilen, basit hatalar için 500 dolarlık ödüller verilirken, hatanın boyutu büyüdükçe ödülün boyutu da büyüyor. Ödüller 10.000 dolara kadar çıkabiliyor. Bu politikaya göre Google ortalama olarak her gün 500 dolarlık ödül dağıtıyor. 

Açık kaynak koduyla geliştirilen Google Chrome uygulama ve eklentilerini kontrol eden serbest araştırmacılar ayrıca Microsoft ve Facebook'un hata bulma programından da 5.000 dolara kadar ödül alabiliyorlar. 

Google, Kasım ayında, çok tehlikeli bir açığı bulup bildiren bir arşatırmacıya, miktarını açıklamadığı bir ödül de vermişti. Bu ödülün ise 10 bin dolardan çok daha büyük olduğu düşünülüyor. Yani, yazılım devlerinin gözünden kaçmış çok büyük açıklar bulan araştırmacılar, eğer iyi pazarlık yapabilirlerse, ödül programının dışında farklı bir ödeme de alabiliyorlar.

Hacı biraz teknik bilgin varsa yani ne bileyim Windows kurmayı falan biliyorsan ne duruyorsun!? Hemen git Google ürünlerindeki açıkları bul ve para kazan! Nedir ki arkadaşım biraz network bileceksin, biraz programlama dili biraz hack falan filan kolay işler bunlar :) Hacı bu hata bulanların çoğu şans eseri buluomuş yeaaaa...

Bunları da Oku, Sorucam

Yorum Yok

Yorum Yaz