Sinema, Video

I, Frankenstein

21.01.2014

Adamlar güzel film yapmış hacıt :

Frankenstein denildiğinde çoğumuzun kanı donuyor. Zira bu isim korku-gerilim türündeki filmler arasında başı çekiyor. Frankenstein üzerine yıllardır onlarca film yapıldı. Hepsi de çok tuttu. Ancak bugün size önereceğimiz "Frankenstein: Ölümsüzlerin Savaşı" konusuyla ve kusursuz grafikleriyle adeta serinin diğer filmlerine taş çıkartıyor.

I Frankenstein, Dr. Victor Frankenstein'ın kendi elleriyle yarattığı Adam'ın hikayesini ele alıyor. Adam yaratıldığı günden bu yana yaklaşık 200 yıldır amaçsız bir şekilde hayatını devam ettiren bir karaktertir. Ancak bir anda ortalık karışıyor ve Adam kendini Gargoyle ve İblisler arasındaki savaşın tam ortasında buluyor. Her iki tarafında Adam'dan çıkarı var; Ölümsüzlük sırrını elde etmek! Adam'ın bu niteliği onu savaşı durdurabilecek tek varlığa dönüştürüyor. 

Hikayenin orijinali Mary Shelley tarafından Frankenstein or the Modern Prometheus ismiyle 1818 yılında yayınlanmıştı. 1910 yılında ilk kez sinemaya uyarlandığından bu yana çeşitli örnekleriyle beyaz perdede canlandı. Bu son uyarlamanın yönetmen koltuğunda Karayip Korsanları: Kara İnci'nin Laneti ve Avustralya filmlerinin senaryolarını yazan Stuart Beattie bulunuyor. 2014, ABD - Avustralya ortak yapımı film için 68 000 000 $ harcandı.

Oyuncu kadrosu ise şöyle; Yvonne Strahovski, Bill Nighy, Jai Courtney, Aaron Eckhart, Miranda Otto, Caitlin Stasey, Kevin Grevioux, Aden Young, Deniz Akdeniz, Socratis Otto. Bunuda belirtmeden geçmeyelim; çok sayıda fanı olduğunu düşündüğümüz oyuncu Yvonne Strahovski, ünlü "Dexter" dizisinden hatırladığımız "Hannah McKay" karakteri.

"Frankenstein: Ölümsüzlerin Savaşı" 24 Ocak'ta 3D ve IMAX 3D seçenekleriyle vizyona girecek. İyi Seyirler.

Bunları da Oku, Sorucam

Yorum Yok

Yorum Yaz