Mobil, Yazılım

Puffin Browser

11.11.2013

Hacı adamlar gayet iyi iş çıkarmış :

İnternetteki Flash animasyonları, videoları oynatmıyor olmak, iPhone ve iPad kullanıcılarının yıllardır bitmeyen derdi. Ne yazık ki, Apple Flash formatını iOS'ta hiçbir zaman desteklemedi. Flash Player Android'de de artık güncellenmiyor ama eski kurulum dosyalarını indirip Android'de Flash kullanmak halen mümkün. iOS cihazlar içinse böyle bir şans yok. 

Yine de her şey gibi, bunun da bir çözümü var. Piyasada çok sayıda, "Flash uyumlu" tarayıcı uygulaması bulunuyor. Bunlardan en başarılısı ise Puffin Browser. 

2.99 dolar fiyat etiketli uygulama, kullanıcıların inetrnette karşılaştıkları Flash içeriğini görmesini sağlıyor. Tarayıcıyı satın almadan önce deneme sürümünü indirip Puffin Browser'ı test edebilirsiniz. Böylece ihtiyaçlarınza cevap verip vermediğini de görmüş olursunuz. Ancak uygulamada Flash desteği standart olarak açık gelmiyor. Bunun için ayarlar menüsüne girip, Flash desteğini açmanız gerekiyor. Cihazınızda Flash ile en iyi şekilde video seyretmek için yatay duruma getirmeniz de gerekebilir. 

Puffin Browser ayrıca ana pencresinde, Facebook, Twitter gibi popüler ağlardaki hesaplarınıza veya başka sitelere kısa yol ekleminize de izin veriyor. Böylece ana ekran üzerinden tek tıklamayla sık kullandığınız web sitelerine ulaşabiliyorsunuz. 

Flash oyunları oynamak istediğinizde ise, ekrana çok fazla dokunmanızın gerekeceği oyunlar için Puffin Browser ekana sanal kontrol tuşları yerleştirerek işinizi kolaylaştırıyor. 

Puffin Browser, iPhone ve iPad sahiplerinin, alternatif bir tarayıcı aradıklarında göz atması gereken tarayıcıların başında geliyor.

Hakkında bir iki video seyrettim ve gayet güzel çalışıyor. Zaten bence Flash'ın zamanı asıl olarak şimdi geldi hacı çünküm mis gibi hızlandı cep telefonları, tabletler falan ve Flash içeriği artık bu cihazlar için yük olmaktan çıktı. HTML5 ile Flash'da yaptığın animasyonları falan yapmak zulüm olduğu sürece Flash yaşayacak bu böyle biline :)

https://itunes.apple.com/us/app/puffin-web-browser/id406239138?mt=8

Bunları da Oku, Sorucam

Yorum Yok

Yorum Yaz