Kişisel, Oyun, Spor

NBA 2K14 İnceleme

04.10.2013

Hacı bir inceleme yazısı da biz yazalım ya blog benim ama dışarıdan yazılarla dolu :)

NBA 2K14 PC inceleme yazısı ile karşınızdayız :) Öncelikle Steam ne işler çeviriyor onu anlamış değilim çünkü NBA 2K14'ü bizim region'da satılmadığı için alamıyorum. Şimdiye kadar çıkmış hiç bir NBA 2K oyununda bu sorun olmamıştı şimdi neden oldu fikrim yok ama yakında düzeleceğini ümit ediyorum.

Genel olarak Steam'in NBA 2K serisi ile bir sorun olduğu kesin yalnız çünkü her sene oyun çıktığı zaman çat diye konur bir süre kalır sonra sıradan oyunların arasına girer. Ne bir pre-order seçeneği olur ne gelecek oyunlar listesinde yer alır gayet sessiz sedasız çıkar ve gider. Hatta geçen sene NBA 2K13 konsollardan yaklaşık 15 gün falan sonra çıkmıştı ve Steam forumlarında falan kıyamet kopmuştu ne zaman çıkacak diye. İşin ilginç tarafı da Steam tarafından hiç bir açıklama yapılmamıştı.

Neyse efenim gelelim oyuna. Oyun bence şimdiye kadar çıkmış en iyi basketbol oyunu onu söyliyim öncelikle. Oyunu kurduktan ve ilk birkaç oyundan sonra "amaan NBA 2K13'ün aynısı hacı NBA 2K13'e devam" demiştim ve neredeyse oyunu kaldırıyordum ama bir şey bana dur dedi... bir süre düşündüm ve... kaldırmadım işte hacı oynamaya devam ettim ve şu anda NBA 2K13 uninstall edilmiş durumda :)

Oyunu izleyenler büyük oranda NBA 2K13'ün aynısı olduğunu söyleyeceklerdir ki bu doğru animasyonlar, grafikler falan (hatta grafikler birebir aynı ve NBA 2K13 için olan oyuncu yamaları falan birebir NBA 2K14'de de çalışıyor :) hemen hemen aynı ve oyun NBA 2K13 v1.3 gibi denilebilir aslında ama bu 1.3 hali oynanabilirliği mükemmel hale getirmiş.

Şimdi oynanabilirlikten bahsetmeden önce diğer konuları bi halledelim. Bir kere grafik konusunda adamlar şu anda kasım ayında çıkacak olan PS4 ve Xbox One versiyonu için abanmış durumda ve PC için özel çalışmadıkları, Xbox 360 kodlarıyla yaptıkları için grafikler aynı seviyede kalmış durumda. Millet atıp tutuyor grafikler aynı bu ne rezalet falan. Ulan ne kadar aç gözlü hale geldik ya adam PS4 grafiklerini PC'e uyarlasa bir çok kişinin bilgisayarı kasılacak bir kere çünkü şu haliyle bile herkes full detay oynayamıyor NBA 2K serisini. Grafikler gayet güzel durumda yani işin gerçeği ama özellikle bizim insanımız konuşmayı çok seviyor bok gibi olmuş buna para vermem crack kullanırım diye atıp tutmayı. Adamlar ne yapsa crack kullanacaktın hacı farkında mısın? ;) Bir de eklemekte fayda var ENB modu NBA 2K13 de var (2K14 için de olacak) ve bu modla grafikler hayvan ötesi hale geliyor.

Oyunun sesleri biraz daha iyileştirilmiş. Arada suç kaçırdığın zaman falan seyircilerden gelen bağırışlar çok güzel olmuş. Bunun dışında LeBron abinin seçtiği müzikler güzel oturmuş oyuna ve spiker de her zamanki gibi harika.

Gelelim oynanabilirliğe. Oyunun bence tam puan alan asıl kısmı bu çünkü millet konuşmuyor olsa da oyunu asıl oyun yapan bu kısım. Abi artık iki hareket yapayım adamı geçeyim süper smaç vurayım durumları kesinlikle ortadan kalkmış. Bunca senedir oyunu çıkarıyorlar ilk defa bu olayın bu kadar güzel yapıldığını gördüm. Resmen sağlam smaç vurunca gerçekten vurmuş kadar oluyorsun o kadar zor vuruluyor. Bu bahsettiğim Hall of Fame zorluğu tabisi diğerlerini bilemiyorum ama bu zorlukta adamdan sıyrılsan bile tam smaca giderken ya bi uzun blok vuruyor ya da seni faul yapıp indiriyor yere. Durum böyle olunca oyun takım oyununa, düzgün şut pozisyonları yaratmaya, adamı boşa çıkarmaya falan kalıyor ki bu haliyle çok profesyonel ve güzel bir oyun oluyor.

Gameplay konusunda ikinci güzel olay oyunda muhteşem bir denge olması. Herhangi bir özelliği kullanıp çat çat sayı yapamıyorsunuz (en azından şimdilik bulamadım böyle birşey) NBA 2K12'de uzun adamlar zınk diye dönüp savunan oyuncuyu geçiyor ve bam güm smaç vuruyorlardı, NBA 2K13'de post up hareketi yaparken pump fake yaptığınız anda %80 sayı falan filan ama NBA 2K14'de hemen her durumda bi temas var ve bu temas mutlaka atışınızı olumsuz anlamda etkiliyor. Superstar oyuncular ancak bundan az etkileniyor ki böylece sonunda LeBron ile oynamakla Caron Butler ile oynamak arasındaki fark gözle görülür derecede artmış. Oyundaki fiziksel temaslar falan muhteşem olmuş tek kelimeyle. Ben bu kadar iyi ayarlanabileceğini düşünmezdim walla.

Oyundaki bir güzel özellik de bloklar olmuş. Blok atmak daha kolay hale gelmiş ama o kadar da kolay olmamış süper dengeli bir şekilde kalmış. Ayrıca zangır zungur top sürmek de yok artık topla fazla oynadığınız zaman çat kapıyorlar herşey dengeli adamım herşey dengeli :)

Oyunun oynanabilirliği ile ilgili olarak söyleyebileceğim tek kötü özellik yeni controller tuş dizilimi. Bence bu konudaki en kral dizilim NBA 2K13'e aitti keşke onu bozmasalardı ama yapacak bişey yok tabisi şu aşamada :) 2K13'de her türlü hareketi kolaylıkla yapabiliyordun sağ analogu kullanmadan (crossover falan hareketleri haricindekiler tabisi) ama 2K14'de sağ analoga fazlaca abanmışlar eski oyunlardaki gibi. Ne yapacaz alışacaz artık bu haline.

Oyunla beraber gelen LeBron Path to Greatness modu tam bir mallık bence hiç koymasalar da olurmuş :) Açıp bakmadım bile izlediğim videolarda sıkıldığım yetti. Neymiş efendim LeBron ile takımda kalmış ve takımdan ayrılmış geleceklerini oynuyormuşsun falan filan fasa fiso :)

Benim bu sene olacağı için çok sevdiğim Crew Mode ne yazık ki PC'de yok. Böyle NBA oyuncularıyla kanka olup 3'e 3 maçlar yapacaktık sokakta bir nevi White Man Can't Jump olacaktım ama hayal oldu :)

Sonuç olarak oyun çok güzel olmuş hacı bulup bulabileceğin en iyi NBA oyunu olmuş almadan geçme derim tabi alabilirsen çünküm ben de Steam'den satın alamadığım için zorunlu olarak crack oynuyorum oyunu :)

Sana puanım 10 kankam.

Bunları da Oku, Sorucam

2 Yorum

  • Reply Tuğrul 14.10.2013 at 13:01

    NBA 2K13′de post up hareketi yaparken pump fake yaptığınız anda %80 sayı falan filan ama NBA 2K14′de hemen her durumda bi temas var ve bu temas mutlaka atışınızı olumsuz anlamda etkiliyor.

    Yukarıda bahsettiğiniz özellik topu alıp adım alarak oyuncuyu geçme hareketi mi. Eğer öyle ise 14 te o hareket nasıl yapılıyor. Post up tuşunu denedim ama olmuyor bir türlü. Yardım edersen makbule geçer.

  • Reply ebolax 14.10.2013 at 13:12

    Hacı post up tuşu ile adama sırtını verdikten sonra sağ analog’u bir tarafa ittirip (şut hareketine başlayacak kadar) sonra hareket bitmeden başka tarafa ittirdiğin zaman yaptığı hareketi diyorum. Sanırım sen bir adım atarak vücudunu döndürdüğün hareketi soruyorsun onun için de şut tuşuna basıp çekeceksin (basık tutarsan şut atar :)

  • Yorum Yaz