Donanım, Oyun

PS3 Firmware 4.45 Kabusu

20.06.2013

Hacılar aman diyim yüklemeyin :

Tamamen yeni jenerasyon konsollara odaklandığımız şu son haftalarda, Sony cephesinden akıl almaz bir haber geldi ve satışa hazırlamakta olduğu yeni konsolu öncesi büyük bir darbe almasına sebep oldu... 

Belirli aralıklarla konsollar için üretilen yazılım güncellemeleri, konu hakkında deneyimli kullanıcılar için her daim merak uyandırıcı olduğu kadar, endişe verici işlemlerdir de. İşte Sony'nin geçtiğimiz gün PS3 konsolu için yayınladığı 4.45 isimli yama, "endişe verici" kategorisinde kendisini gösterdi ve tüm konsolu kullanım dışı bıraktı. Yeni güncelleme ile gelen özelliklerden birisi olan "trophy" bilgilerini açıp kapama özelliğini konsola ekleyen yeni yama, aynı zamanda bazı PS3'lerin kapanıp, hiç açılmamasına sebep oldu. 

Sony ise konuyla ilgili olarak çok hızlı bir hamle yaptı ve güncellemeyi yayından kaldırdı. Firma; "4.45 güncellememizi bir süreliğine kaldırmış bulunmaktayız. Konu hakkında araştırmalarımız başlatılmıştır." şeklinde yaptığı açıklama ile birçok insanın daha PS3'lerini yok etmelerini engellemiş durumda. Sony basın sözcüsünün bir internet sitesine verdiği açıklamaya göreyse, çok az sayıda kullanıcının bu sorunu bildirdiği ve Sony olarak olaya anında müdahale ettikleri yönünde oldu... 

Güncellemeyi yapan oyuncularsa, PlayStation forum'ları üzerinden konu hakkında paylaşımda bulundular. Şikayetler arasındaki ortak sorunsa "Booting" esnasında konsolun donması olarak öne çıktı. Her ne kadar an itibari ile tamamen kullanım dışı konsolların ne zaman ve ne şekilde çalışılabilir hale geleceği hakkında bilgi bulunmuyorsa da Sony, "En kısa zamanda sistem için yeni bir güncelleme yayınlayıp bu sorunu tamamen ortadan kaldıracağız." şeklinde bir açıklama yapmış durumda. 

Konsolları çoktan taşa dönüşmüş olanlarsa, yeni güncelleme yayınlandığı zaman PS3'lerini "Safe Mode" altında açarak, her şeyi eskiye dönüştürebilecekler.

Sony PS3'de uzun yıllar rahat rahat takıldı ama hacklenme olayından beri bi tökezleme durumu sözkonusu.

Bunları da Oku, Sorucam

Yorum Yok

Yorum Yaz