Teknoloji

Nvidia’dan Kalem Teknolojisi

06.06.2013

Walla hacılar şöyle istediğim gibi çizim yapabileceğim bir basınçlı tablet bulamadım şimdiye kadar ve denemediklerim de çok pahalı o kadar para verilmez :)

Nvidia'nın tanıttığı Tegra 4 destekli yeni stylus teknolojisi, bugünkü benzerlerini çöpe attırabilir. 

Tayvan'ın başkenti Taipei'de düzenlenen Computex fuarında bir tanıtım etkinliğine katılan Nvidia CEO'su Jen-Hsun Huang, firmanın yeni stylus teknolojisini bizzat dünyaya sundu. Yeni teknoloji özünde Tegra 4 platformunun grafik işleme özelliklerine dayanıyor. 

Huang'ın, 7 inç boyutlu deneysel bir cihaz üzerinde tanıttığı teknoloji, digitizer bulunmayan bir stylus kullanarak inanılmaz hassas sonuç elde etmeyi mümkün kılıyor. Yazılım temelli bir teknoloji olduğundan son derece hassas bir algılama düzeyine sahip ve mevcut teknolojilerden çok daha az enerji tüketiyor. Yeni teknolojinin en dikkat çekecek özelliğinin, yazılım desteği sayesinde eğimli çizgileri tespit etmekte gösterdiği başarı olacağı anlaşılıyor. 

Yeni stylus teknolojisinin uygulanabilmesi için bir cihazda Tegra 4 çipinin kullanılmış olması ve DirectTouch desteğinin bulunması yeterli olacak. Nvidia'nın önümüzdeki günlerde çok daha ayrıntılı bilgiler ve teknolojinin kullanılması mümkün olan alanlara ilişkin örnekler sunacağını düşünüyoruz.

İşin özünde yazılım olduğu için hem geliştirilebilir olması önemli hem de istekler doğrultusunda yenilenebileceği anlamına geliyor ve bu harika bir olay dostum! Bu şekilde bir tablet kullanarak çok coşkulu işler yapılabilir heyecanla beklemekteyim.

Bunları da Oku, Sorucam

Yorum Yok

Yorum Yaz