Oyun

EA, Online Pass’den Vazgeçiyor

19.05.2013

Aferim koçum akıllı olun :)

Battlefield ve FIFA gibi efsane oyunları oynayanların "nefret ettiği" sistem, nihayet tarih oldu! 

GamesBeat'in haberine göre, Electronic Arts (EA) firması, oyunculardan gelen geri bildirimlerin de etkisi ile "Online Pass" uygulamasını sonlandırdı. EA'den John Reseburg, uygulamanın kapatılmasını GamesBeat'e gönderilen bir e-posta aracılığıyla onayladı: "Evet, Online Pass'ı devam ettirmeme kararı aldık. Yeni EA ürünlerimiz bu şarta sahip olmayacaklar." 

Online Pass, EA'in sevilen pek çok oyununda kullanılıyordu. Battlefield 3 ve FIFA serisi bu oyunlardan sadece bir kaçı. Pass, bu oyunların pek çok online özelliği ve çok oyunculu oyun modları için gerekli idi. Bir oyunu aldığınızda, kutusu içerisinde bulunan kodu sisteme girerek oyunları online oynayabiliyordunuz. Farklı bir konsolda aynı oyunu online oynayabilmek için yeni bir kod almanız gerekiyordu. EA kullanıcılarının çoğu bu tekrar alım mecburiyeti kılan sistemden hoşnut değillerdi. 

Yayıncılar, Online Pass sistemini, kullanılmış oyun marketi ile bir mücadele yöntemi olarak görüyorlar; oyuncuların yeni oyunları almaktansa, özellikle popüler çok oyunculu modlara sahip oyunlar söz konusu olduğunda kullanılmış oyunları almayı tercih ettiklerini düşüyorlardı. Online Pass ise oyunculara yeni bir oyun almak veya online oynayabilmek için fazladan para ödemek arasında bir seçenek sunmak amacı ile var olmuştu bu sistem. Ancak bu düzen artık sona erdi. 

Online Pass sistemi, EA'in yanı sıra Ubisoft ve Activision firmaları tarafından da kullanılıyor.

Benim 2. el oyunla işim olmuyor ama güzel olmuş bu olay. 

Bunları da Oku, Sorucam

Yorum Yok

Yorum Yaz