İşletim Sistemi

Başlat Button’u Geri Geliyor

10.03.2013

Bunun böyle olacağı belliydi hacı :)

Microsoft son kullanıcılara büyük bir hayal kırıklığına sebep olan Windows 8’de dev bir geri adım kararı aldı. “Başlat” butonunu geri geliyor. 

Windows denilince ilk akla gelen “Başlat” butonu, Windows işletim sisteminin son sürümünde bulunmuyordu. Ancak yapılan araştırmalar gösterdi ki orta seviye kullanıcılar yapılan bu köklü değişikliğe uyum sağlayamadı. Sızan bilgilere göre dört ay içinde yapılacak olan yeni bir değişiklikle Windows, bu butonu geri getirecek. 

Daha çok tablet bilgisayarlar ve dokunmatik ekranlar için tasarlanan Windows 8, masaüstü bilgisayarlarda ise zor bir kullanıma sahip olduğu için kullanıcılar tarafından fazla rağbet görmedi. 

Araştırma sonuçlarına göre kullanıcılar, kişisel bilgisayarlarında Windows 8’i çok uzun bir süre kullanmasına rağmen “Başlat” butonunun eksikliğini hissediyor. Çünkü imlecin ekran kenarlarına götürülmesiyle seçeneklerin görünür hale geldiği Windows 8, sade bir tasarımdan daha çok bilinmeyen bir görünüme sahip izlenimi uyandırıyor. 

Yapılacak değişiklikle ilgili tahminler devam ederken, “Başlat” butonunun sadece masaüstü bilgisayarlarda kullanılacağı yaygın bir görüş olarak kabul görüyor.

Halen Windows 7 yerine Windows 8 kullanmak için bir neden göremiyorum ve bu gidişte göremeyeceğim de :)

Bunları da Oku, Sorucam

Yorum Yok

Yorum Yaz