İnternet, Oyun

PS4’de Stream Gaming mi Olacak?

20.02.2013

Bak ilginç bir haber :

The Wall Street Journal'dan gelen bir habere göre, Sony'nin yeni konsolu daha önce görülmemiş, bambaşka bir teknoloji ile karşımıza çıkacak. Bundan önce yeni kol tasarımında dokunmatik ekran kullanımı ile ilgi çeken Sony, bahsi geçen yeni teknoloji ile internet üzerinden stream yapmak sureti ile oyun oynamamıza imkan tanıyacak. Sony bundan bir yıl kadar önce internet üzerinde dosya paylaşımı, yani stream oyun sunucu sağlayıcısı Gakai'yi satın almıştı. Şimdiyse bu teknoloji PS4 kullanıcılarının internet üzerinden oyun oynamalarını sağlamak için geliştirmiş durumda.
 
Haberin açıklamasında ise WSJ durumu şu şekilde açıkladı; "Öğrendiğimiz üzere, Çarşamba günü Sony'nin yeni konsolu ve beraberinden internet üzerinden oyun oynanmasına imkan tanıyacak teknolojisi tüm oyun severlere tanıtılacak. Stream sunucu sistemi, hali hazırda bulunan PS3 oyunlarının yeni konsolda oynanmasına imkan tanıyacağı gibi aynı zamanda da optik disketlere yazılı yeni isimlerin de internet üzerinden oynanmasına imkan tanıyacak."
 
Günümüzde fazlasıyla ilgi çeken stream kullanım, eğer Sony kendisini başarılı bir şekilde PS4'e aktarırsa, oyun piyasasının geleceğini tamamen değiştirebilir.

Walla bizim hatlar bu işi kaliteli bir şekilde kaldırmayabilir ama gelirse süper özellik olur. Ya aslında bu özelliği browser üzerinden bile yaparsın şimdiye kadar niye kimse yapmadı anlamış değilim.

Bunları da Oku, Sorucam

Yorum Yok

Yorum Yaz