Oyun, Resim

2. El Oyunlar Sakatta

14.01.2013

Bunun bigün olacağı belliydi zaten :

Oyun yayıncılarının ikinci el oyunlardan hiçbir şey kazanmaması, bir sonraki jenerasyon oyun konsollarında etkisini gösterecek gibi görünüyor. Bu sene duyurulması beklenen yeni Microsoft Xbox ve Sony PlayStation, kullanılmış oyunları engellemeye yönelik işlevlere sahip olabilir.

Sony'nin üretim takımının meydana getirdiği bir patent başvurusu, sistemde çalıştırdığınız her oyun için "Elektronik İçerik İşleme Sistemi" adında bir işleve başvurulmasını ele alıyor. Bu sistemin oyunun yeni mi yoksa kullanılmış mı olduğunu doğrulamak üzere kullanılacağı düşünülüyor.

Patent, anladığımız kadarıyla her oyunun sahip olduğu eşsiz kimlik yoluyla bu oyunun diğer konsollarda kullanılıp kullanılmadığını kontrol etmeyi ele alıyor. Oyun diski bir kez konsola yerleştirdiğinde veya internetten indirildiğinde, aktarım işlemi bir kez daha tekrarlanamıyor ve oyun, sisteme kilitleniyor.

Bu tür bir engelin oyun severlerin yanında ikinci el oyunlardan önemli gelirler elde eden satıcıları da etkileyeceği kesin. Bu haberlerin ardından Gamestop'un düşen hisseleri, bu durumun bir habercisi olsa gerek.

patent

Bunları da Oku, Sorucam

Yorum Yok

Yorum Yaz