İnternet, Yazılım

Facebook Messenger’da Ses Devri

07.01.2013

Buyrun bakalım :

Facebook, Wi-Fi veya mobil ağ üzerinden sesli aramalara izin verecek bir hizmeti Kanada'da denemeye başladı. Skype'a benzer biçimde çalışan işlev, şu an sadece Kanada'da çalışsa da, ileride tüm dünyaya açılabilir.

Sesli arama yapmak için Facebook'un Messenger uygulamasında sağ üstteki "i" düğmesine basmanız, ardından "ücretsiz arama" düğmesine dokunmanız gerekiyor. Wi-Fi üzerindenücretsiz olarak gerçekleştirdiğiniz arama, mobil ağlar üzerinden sağlayıcınızın veri ücretlendirmesine tabi oluyor.

Bu arada Messenger'a yeni bir ses özelliği daha ekleniyor, üstelik bu özelliği tüm dünya kullanabiliyor: Ses kaydedip gönderme. Aktarılan bilgiye göre sadece Messenger uygulamasıyla sesli mesaj kaydetmenize izin veriliyor, bu mesajlar cep telefonunda veya masaüstü PC'lerde çalınabiliyor.

Ses kaydı yapabilmek için + düğmesine basıp "kaydet" düğmesini basılı tutmanız gerekiyor. Bu düğmeyi bıraktığınızda ise mesajınız gönderiliyor. Parmağınızı farklı bir yere sürüklediğinizde, sesli mesajınızı iptal etmiş oluyorsunuz. En fazla 1 dakika uzunluğunda olan sesli mesajlar, uygulamanın iOS ve Android sürümlerinde gönderilebiliyor.

Wallahi benim aklıma gelmiş idi! :))

Bunları da Oku, Sorucam

Yorum Yok

Yorum Yaz