Genel, İnternet

MSN’e Elveda

24.12.2012

Bugünleri de göreceğidik demek ki :

Microsoft'un eski adıyla MSN Messenger, yeni adıyla Windows Live Messenger olarak adlandırdığı anlık mesajlaşma ve görüntülü sohbet platformu artık yolun sonuna gelmiş durumda.

Yaklaşık 12 yıllık bir mazisi bulunan ve MSN Messenger adıyla geçmişten günümüze internet kullanıcılarının hafızasında adı kazınmış olan platform,Microsoft’un son yaptığı açıklamayla beraber kapatılıyor.

Anlık sohbet, görüntülü konuşma yapabilme konusunda en iddialı yazılımlardan biri olan Skype, Microsoft’un satın almasından sonra şimdiki adı Windows Live Messenger hizmetinin yerini almış olacak.

MSN Messenger, yıllardır kolay kullanımı ve yaygın ağıyla beraber pek çokkullanıcının gönlünde taht kurmuştu. Zamanında Age Of Empires 2 gibioyunları bile arkadaşınızla oynayabildiğiniz MSN Messenger, yaklaşık 3 yılönce Windows Live Messenger olarak değiştirilmişti.

Önümüzdeki 2 – 3 aylık süreçte aksi bir haber çıkmadığı sürece WindowsLive Messenger platformu kullanılmayacak. Şimdi kullandığınız Hotmail ya da Microsoft hesapları ise Skype üzerinden çalışabilir olacak ve arkadaşlarınızla oradan iletişim halinde olabileceksiniz. Yani yine birdeğişimle karşı karşıyayız. Fakat bu sefer Messenger tamamen hayatımızdan çıkıyor ve yerine Skype geliyor.

Du bakalım nasıl olacakmış Skype ile deniyecem birazdan :)

 

Bunları da Oku, Sorucam

Yorum Yok

Yorum Yaz