İnternet, Yazılım

Firefox 17 Çıktı

22.11.2012

Hadi bakalım :

Birkaç yenilik ve daha fazla güvenlik sunan Firefox 17, Mozilla tarafından resmen indirmeye sunuldu. Son olarak Firefox 16 ile geçtiğimiz ayın ortalarında güncellenen tarayıcının bu sürümü, yılda bir güncellenen "ESR" sürümü için de temel oluşturuyor.

Firefox 17'deki SocialAPI, sosyal ağların web tarayıcınıza kalıcı bir yan çubuk eklemesine, böylece hangi sitede olursanız olun sosyal ağlarınızdan haberdar olmanıza izin veriyor. Şimdilik sadece Facebook'un desteklediği özelliği yakın zamanda Twitter ve Pinterest'in de desteklemesi bekleniyor. Özelliği kullanabilmek için Firefox için Messenger sayfasından onu etkinleştirmeniz gerekiyor.

Firefox 17'deki diğer bir yenilik ise "çalmak için tıkla" kara listesi. Bu işlev, sorunlu, yavaş eklentileri bir kara listeye ekleyerek onların sadece tıkladığınızda devreye girmesini sağlıyor.

Yeni "HSTS hosts listesi" ise hangi sitelerde güvenli HTTPS ile dolaşmanız gerektiğini ayarlamanızı sağlıyor. Site tarafından tarayıcınıza önerilen bu özellikten faydalanabilmek için öncelikle siteyi bir kez ziyaret etmenizi gerektiriyor.

http://www.mozilla.org

Google Chrome diyorum başka da bişey demiyorum :)

Bunları da Oku, Sorucam

Yorum Yok

Yorum Yaz