Kişisel, Oyun, Spor

ve NBA 2K13

04.10.2012

Bir önceki gün NBA 2K13'e ulaştığımı belirtmiştim ve dün akşam öyle çok olmasa da tadına baktım oyunun ve buraya görüşleri yazmak lazım tabisi :)

Oyunun çıkış tarihiyle ilgili spekülasyonlar devam etmekte. Steam'de yok oyun yani digital download çıkmadı ve DVD versiyonu da yarın çıkacak deniyor yalnız bu Steam Key falan veren sitelere baktığımız zaman yarın Key'in çıkacağını söylüyorlar. 16 Ekim'de digital download çıkacaksa bu Key'i alsak da neremize sokacaz? :)) Benim tahminim yarın Steam tarafında da oyunun çıkacağı yönünde ama du bakali nolcek.

Gelelim oyuna; hacı yok böyle bir oyun yaa. Adamlar her sene şaşırtıyor beni çünkü her sene "artık yapacak birşey kalmadı" diyorum oynanabilirliğe dair ve her sene "oha" diyorum :) Ha bir tek 2K11 ile 2K12 arasında öyle ahım şahım bir fark yoktu o kadar ama ben ona da oha demiştim :))

Oyundaki animasyonlar çok yumuşak hale gelmiş ve süper olmuş. Oyuncular topla statik olarak ilerlemiyor böyle bi yavaşlıyorlar bi rahat sektiriyorlar topu falan mis. Ayrıca oyun kurucuların topu getirip oyun kurma hareketleri yapmaları ayrı bir muhteşem olmuş.

Ondan sonracığıma efendime söyliyim oyuncu çarpışmaları falan muhteşem olmuş. Benim en çok hoşuma giden özelliklerden biridir böyle ikili mücadele olayları ;)

Öyle langır lungur smaç basma olaylarını da kaldırmışlar smaçlar çok daha gerçekçi görünüyor ve yapılıyor. Bulduğun yerden uçamıyorsun artık panpa.

Oyunun yeni kontrolleri tek kelimeyle mükemmel olmuş. Alışması biraz zaman alacak ama hareketlerin sağ analogla yapılması lazımdı zaten şu zamana kadar. Bir de hareketleri yapmak için gerekli kombinasyonları çok iyi belirlemişler. İki hareket birbiri ile karışmıyor ve istediğin her hareketi rahatlıkla yapabiliyorsun.

Yeni gelen özelliklerden oyuncunun maça giriş sekanslarını falan seçmek de güzel olmuş. Bir de basket attıktan sonra yapacağı hareketi de seçebilseydik iyi olurdu (Kevin Durant parmağını kaldırıyor falan yani aslında var bu hareketler ama biz seçemiyik)

Yani hacılar oyun cillop gibi oyun olmuş almayanı dövüyorlar o derece. PC'e çıksın alınacak garantili taahhütlü ve hatta PSN'de varsa oradan bile kasabilirim aklım çıktı bir kere :))

Edit : Hacı bir de oyun kol gibi zor olmuş :)) futbol basket oyunlarını en zorda oynarım ben ve aklımı alıyor NBA 2K13 Hall of Fame zorluğunda. Bir de normal pas ile yere çarptırarak pas verme olayını ayırmaları süper olmuş. Bounce pass verecem diye (eskiden random'du) millete çarpan toplar saç yolduruyordu.

Bunları da Oku, Sorucam

Yorum Yok

Yorum Yaz