İnternet, Komik, Mobil

NASA’dan Apple’a Taş

25.09.2012

Ehah çok hoşuma gitti bu haber :))

NASA'nın Mars'a gönderdiği Curiosity (Merak) robotu resmi Twitter hesabından bu kez dünyaya, hatta Apple'a hızlı bir taş gönderdi.
 
Curiosity hesabından yazılan mesaj aynen şöyle: "NASA HAVE UPDATED ME TO iOS 6. APPARENTLY I'M NOW IN NORWAY. / NASA beni iOS 6'ya güncelledi, görünüşe göre şu an Norveç'teyim"
 
Curiosity'nin hesabı "onaylı" ve resmi bir hesap. NASA tarafından yönetilen Twitter hesabında, Curiosity karakteri olarak espirilerle Mars görevinden bahsediyor ve orada çektiğifotoğrafları Twitter'a gönderiyor.
 
Bildiğiniz üzere Apple, iOS 6'dan itibaren Google Haritaları yerine kendi haritalarını kullanacağını açıklamış, ve iOS 6'nın çıkmasıyla birlikte Apple bir çok iPhone ve iPadkullanıcısından haritaların eskiliği, yanlışlığı, toplu taşıma güzergahlarını göstermemesi gibi nedenlerden dolayı ağır eleştiri almıştı. ABD'deki bir çok yayın kuruluşu soruna Başkan M. Nixon'ın başkanlığının düşmesindeki Watergate skandalına ithafen "Mapgate" adını kullanıyor.

Hakkaten özellikle Türkiye'de leş gibi çalışıyor şu anda Maps ve Google Maps yok App Store'da! Apple büyük salaklık etti bu konuda.

Bunları da Oku, Sorucam

Yorum Yok

Yorum Yaz