Donanım, Teknoloji

Sony’den 4K Atağı

16.09.2012

Hadi bakalım Sony'e bak hele :

1080p çözünürlüklü televizyonlara tam alışmışken Sony bir yeniliği daha piyasaya sürmek üzere: 4K çözünürlüklü televizyon. 4.000 rakamının kısaltması olan 4K, 4096x3072 çözünürlüklü ekran anlamına geliyor.
 
Sony, 4K televizyonları için hazırlıklara şimdiden başlamış durumda. Şirket halihazırda çözünürlüğü bu seviyeye yükselten Blu-Ray cihazları satıyor. Boy Genius Report sitesinin verdiği habere göre Sony, Playstation'ın yeni sürümünde de 4K desteği sunacak.
 
Aslında bu haber o kadar da şaşırtıcı değil. Playstation 3 2006'da çıktığında üzerinde Blu-Ray sürücüsü olan ilk cihazlardan biriydi. Öte yandan bu cesur hareket, konsolun pahalı olmasının da nedenleri arasındaydı.
 
Sony yeni Playstation hakkındaki planlarını henüz açıklamıyor ama şirketin cihazı Haziran 2013'te düzenlenecek olan E3'te tanıtması ve aynı yılın sonunda piyasaya sürmesi ihtimal dahilinde.

1080p ile bile manyak kaliteli görüntü alınıyor 4K ile ne seyredecez artık Allah bilir :) Adamın yüzündeki sivilcenin detaylarına kadar görecez sanırım :))

Bunları da Oku, Sorucam

Yorum Yok

Yorum Yaz