Tasarım, Yazılım

Adobe Photoshop CS6’da Büyük Açık

04.09.2012

Uuuu bebeğim bu önemli haber. Bendeki Photoshop'lar güncellendi ama sizlerin de haberi olsun. Photoshop 13.0.1 Update'i bu açığı kapatıyor bilginize.

Adobe'nin geçtiğimiz aylarda son sürüm olan CS6'yı piyasaya sürmesiyle birlikte, birçok Photoshop kullanıcısı da yeni özellikleri ve performansiyileştirmeleri nedeniyle hemen bu yeni sürümü kullanmaya başladı.

Fakat kullanıcıların bilmediği büyük bir tehlike onları bekliyordu. Çünkü Photoshop CS6'da bulunan bir güvenlik açığı, kullanıcıların Photoshop üzerinde çalışan üçüncü parti bir yazılımı çalıştırmaları ile birlikte aktif hale geliyordu.

Üçüncü parti yazılımın kullanılmasının ardından saldırganlar PC ya da Macfarketmeden saldırılarını gerçekleştirip bilgisayarın kontrolünü ele geçiriyor, istedikleri dosyaya erişebiliyor ve bilgisayarda değişiklikler yapabiliyordu.

Adobe Türkiye'den gelen açıklamaya göre, firma bu sorunun çözümü için bir güncelleme yayımlayarak kullanıcılarının derhal bu güncellemeyiyüklemesini talep ederek, programdan doğacak güvenlik sorunlarını ortadan kaldırdı.

Firmadan yapılan açıklamaya göre CS6'dan önceki sürümlerin bugüncellemeyi yüklemesi gerekmiyor çünkü bu yazılımlarda güvenlik açığı bulunmuyor.

Eğer Photoshop CS6 kullanıyorsanız, mutlaka güncellemeyi yapmanızı tavsiye ediyoruz. Güncelleme ile ilgili detaylı bilgiyi buradan alabilirsiniz.

 

Bunları da Oku, Sorucam

Yorum Yok

Yorum Yaz