Mobil

Apple’dan Samsung’a Combo Atak

29.08.2012

Hadi bakalım olaylar yeni başladı :

Apple'ın 1.05 milyar dolar tazminat kazandığı, Samsung'un son yılların en büyük tazminat cezasına çarptırıldığı mahkeme kararı tazminatın yanı sıra,cihaz satışlarına da yasak getiriyor.

Yasaklanacak cihazlar ise 20 Eylül'de  başlayacak olan görüşmede kararlaştırılacak. Apple, 20 Eylül öncesi yasaklatmak istediği modelleri belirledi.

Samsung'un 8 modelini yasaklanmasını önerecek olan Apple, Galaxy S 4G, AT&T Galaxy S2, Galaxy S2 Skyrocket, T-Mobile Galaxy S2, Galaxy S2 Epic 4G, Galaxy S Showcase, Galaxy Prevail ve Droid Chargemodellerini seçti. Dava kapsamının dışında kalan yeni sürümlerden az da olsa rahatlayan Samsung'un, Galaxy S ve S2 ağırlıklı modelleri ABD'de büyük ölçüde yasaklanacak.

Samsung'un operatörlere sağladığı cihazlarda makyaj çalışması yapabilir. Ayrıca eski TouchWiz sürümlerine yeni arayüz güncellemesi getirerek, yasağın işlenmesini engellemeye çalışabilir. Çünkü operatörlerle yapılan anlaşmalar dolayısıyla belli bir seviyede cihaz temin edilmiş olması gerekiyor. Bu da hem operatörler hem de Samsung açısından oldukça kötü bir durum. Bakalım cihaz yasakları kabul edilecek mi?

Yani yeni çıkan S3'e yasak gelmiş olsaydı Samsung için fena sıçtı diyebilirdik lakin önceki modellerin olması o kadar da koymayacaktır. Samsung'un bu dava sonucunda piyasa değerinin 15 milyar dolar düştüğünü de belirtelim.

Bunları da Oku, Sorucam

Yorum Yok

Yorum Yaz